Deco: Διατηρήστε τη ζεστασιά των Χριστουγέννων στο σπίτι σας ακόμη και μετά τις γιορτές (pics)

Διατηρήστε τη «ζεστασιά» των Χριστουγέννων στο σπίτι σας ακόμη και μετά τις γιορτές με αυτά τα μικρά tips διακόσμησης!

Deco: Διατηρήστε τη ζεστασιά των Χριστουγέννων στο σπίτι σας ακόμη και μετά τις γιορτές (pics)

Οι περισσότεροι συνήθως περιμένουν τα Χριστούγεννα για να διακοσμήσουν το σπίτι τους, για να δώσουν έτσι και με αυτόν τον τρόπο τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που ταιριάζει «ταμάμ» στο κλίμα των γιορτών.

Γιατί όμως, να περιμένει κανείς μόνο τις γιορτές για να διακοσμήσει το σπίτι του έτσι ώστε να είναι ζεστό, χουχουλιάρικο ή όπως αλλιώς λένε και οι διακοσμητές... cosy;

Υπάρχει τρόπος να έχετε όλο τον χρόνο το σπίτι σας διακοσμημένο έτσι ώστε να έχετε όλη εκείνη τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που θέλετε.

Με ποιον τρόπο;

Ας αρχίσουμε από το κόκκινο χρώμα

romantiki zesti kai cosy diakosmisi 39

Συχνά πιστεύουμε ότι το κόκκινο χρώμα είναι ένα χρώμα που δεν μπορούμε να συνδυάσουμε εύκολα στην καθημερινότητά μας και αυτό γιατί κάποιοι θεωρούν ότι είναι γιορτινό.

Το κόκκινο χρώμα εκπέμπει χαρά και ζεστασιά και όχι θυμό, γκρίνια ή υπερδιέγερση. Για αυτό το λόγο οι διακοσμητές, βρίσκουν πάντα κάποιο τρόπο να το εντάξουν σε έναν χώρο που θέλουν να κάνουν πιο «ζεστό».

Ένα κόκκινο κεράκι, κάποιο κόκκινο μαξιλάρι, μια κόκκινη κουβέρτα, ένας κόκκινος πίνακας, είναι μερικά από εκείνα που αν τοποθετηθούν σωστά σε ένα χώρο διατηρούν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή των γιορτών, χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν παντού κόκκινα στολίδια, γκι ή ένας κόκκινος Άγιος Βασίλης.

Το λευκό, το πορτοκαλί και το καφέ χρώμα

romantiki zesti kai cosy diakosmisi 31

Αν από την άλλη δεν θέλετε να διατηρήσετε το κόκκινο χρώμα στο σπίτι σας μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο με διακοσμητικά, έπιπλα και υφάσματα σε λευκό, πορτοκαλί και καφέ χρώμα!

Το λευκό χρώμα:
Το λευκό μπορεί να είναι ένα από τα πιο ουδέτερα χρώματα, όμως κάνοντας μικρές και σωστές παρεμβάσεις μπορεί να γίνει από «κρύο» χρώμα, ζεστό. Πώς; Μα φυσικά χρησιμοποιώντας τα σωστά αξεσουάρ, μαξιλάρια, ριχτάρια, χαλάκια, μικροδιακοσμητικά, κάδρα και κεριά.

Το καφέ χρώμα:
Οι διακοσμητές συμφωνούν σε ένα πράγμα. Ότι το καφέ συμβολίζει τη ζεστασιά και τη σταθερότητα. Αν και πρόκειται για ένα «βαρύ» χρώμα, αν χρησιμοποιηθεί και συνδυαστεί σωστά, τότε θα κάνει το χώρο ακόμη πιο «ζεστό».

romantiki zesti kai cosy diakosmisi 21

Το πορτοκαλί χρώμα:
Το πορτοκαλί χρώμα όπως και το κόκκινο είναι το χρώμα της χαράς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι όπως ακριβώς και το κόκκινο. Μάλιστα οι ψυχολόγοι το θεωρούν ιδανικό για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Βάλτε κεριά
Τα κεριά σε έναν χώρο δημιουργούν ρομαντισμό και έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε τα κεριά αν θέλετε να διατηρήσετε τη «ζεστασιά» των γιορτών στο σπίτι σας. «Παίξτε» με τα χρώματα, τις μυρωδιές τους αλλά και την υφή τους.

Κρατήστε τα λαμπάκια έξω από τα κουτιά

romantiki zesti kai cosy diakosmisi 8

Τα λαμπάκια είναι όμορφα γιατί κάνουν ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο, είτε πρόκειται για το σαλόνι, είτε πρόκειται για το παιδικό δωμάτιο, το μπάνιο ή το μπαλκόνι. Δεν χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα για να τα χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχουν αρκετές δημιουργικές ιδέες τοποθέτησης που σίγουρα θα τα αφήσετε έξω από τα κουτιά των στολιδιών σας, μόλις μαζέψετε το δέντρο.
*(Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τα λαμπάκια που μπαίνουν στην μπρίζα, όσο και τα λαμπάκια που λειτουργούν με μπαταρίες).

Η γούνα θα κάνει τη διαφορά

romantiki zesti kai cosy diakosmisi 2

Ναι! Η γούνα είναι τάση (πάντα ήταν) και μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου είτε με γούνινα χαλιά, είτε με γούνινα ριχτάρια.

Εμείς ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου έτσι, ώστε να διατηρήσεις τη «ζεστασιά» των Χριστουγέννων ακόμη και μετά τις γιορτές.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί πώς μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας το κόκκινο, το καφέ, το πορτοκαλί ή το λευκό χρώμα, πώς να χρησιμοποιήσετε τα κεριά ή τα λαμπάκια, καθώς και πού να βάλετε μια... γούνα.

πηγή φωτογραφιών Instagram hashtags: #bohodeco/#reddecoration/#orangedecoration/#lights/#candledecoration/#furdecoration

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved