Πώς θα σχεδιάσετε και θα ετοιμάσετε το βρεφικό δωμάτιο μειώνοντας το κόστος

Τα μωρά, μαζί με τη χαρά και τον ενθουσιασμό φέρνουν έξοδα πριν καλά-καλά αρχίσει η συμβίωση μαζί τους.

Πώς θα σχεδιάσετε και θα ετοιμάσετε το βρεφικό δωμάτιο μειώνοντας το κόστος

Τα πρώτα του ρουχαλάκια, το βρεφικό καρότσι, τα μπιμπερό, ο αποστειρωτής, τα βρεφικά καλλυντικά και τα έπιπλα για το βρεφικό δωμάτιο όπως κούνια και αλλαξιέρα, κοστίζουν και μάλιστα αρκετά!

Υπάρχουν τόσο όμορφα και υπέροχα πράγματα εκεί έξω που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να διακοσμήσει το πρώτο υπνοδωμάτιο του μωρού. Από υπέροχες δαντελένιες και ρομαντικές κουρτίνες μέχρι παχουλά χαλιά και βελουτέ κουβερτούλες. Η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου είναι μια διαδικασία που και οι δύο γονείς χαίρονται και ιδιαίτερα η μαμά που περνά τη φάση της «φωλιάς».

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα αξεσουάρ και τα έπιπλα προσιτά. Καταγράφοντας όλα εκείνα που χρειάζονται οι γονείς για να ετοιμάσουν το δωμάτιο που θα φιλοξενήσει το νεογέννητο αγγελούδι τους, βλέπουν το ποσό να ανεβαίνει, κάνοντάς τους να σβήνουν κάποια πράγματα καταλήγοντας μόνο στα απαραίτητα.

Πριν αρχίσετε να σβήνετε όμως, πράγματα από τη λίστα σας, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές μας. Ίσως σας φανούν χρήσιμες και σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τελικά το δωμάτιο των ονείρων σας μειώνοντας το κόστος!

brefiko domatio pos tha to ftiaxei kapoios me liga xrimata 3

Διακοσμήστε τους τοίχους με αυτοκόλλητα

Θα συμφωνήσουμε μαζί σας. Οι ταπετσαρίες είναι υπέροχες και μπορείς να βρεις άπειρα σχέδια και χρώματα. Αλλά είναι και ακριβές. Αντί λοιπόν να βάλετε ταπετσαρίες γιατί δεν επιλέγετε αυτοκόλλητα. κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά και είναι πιο οικονομικά.

Χρησιμοποιήστε παλιά έπιπλα

Δεν είναι κακό να δεχτείτε την κούνια που σας δίνει η αδερφή σας, η κουνιάδα σας, η φίλη σας ή η γειτόνισσά σας. Πείτε «ναι» σε όλα εκείνα που μπορούν να σας χαρίσουν. Μην κολλάτε στο χρώμα. Το χρώμα αλλάζει. Θα σας στοιχίσει λιγότερα χρήματα η αλλαγή του χρώματος σε μια κούνια και μια αλλαξιέρα, από το να τα αγοράσετε καινούρια.

Μικρό δωμάτιο; Κάντε το να μοιάζει μεγαλύτερο

Αν το παιδικό δωμάτιο είναι μικρό προτιμήστε ένα φωτεινό χρώμα για να το βάψετε και το λευκό θα πρέπει να είναι η επιλογή σας.

Δημιουργήστε εσείς το φωτιστικό του

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε άπειρα tutorials για να φτιάξετε το παιδικό φωτιστικό. Ανακυκλώστε παλιά δικά σας πράγματα και μετατρέψτε τα σε όμορφες δημιουργίες.



Ποτέ μην ξεχνάτε...

Θυμίστε στον εαυτό σας ότι το μωρό είναι απλά ένα μωρό. Δεν χρειάζεται τα έπιπλά του να είναι ακριβά και επώνυμα. Όταν μεγαλώσει, δεν θα τα θυμάται καν. Για αυτό αγοράστε ό,τι πραγματικά χρειάζεστε.

Αξιοποιήστε τα social media

Αν δεν έχετε φίλους, χρησιμοποιήστε τις ομάδες που είστε εγγεγραμμένη στο Facebook για να βρείτε όλα εκείνα που χρειάζεστε με λιγότερα χρήματα απ' ότι αν τα αγοράζατε καινούρια. Ρίξτε το κόστος στην κούνια, το παιδικό καρότσι, τη συρταριέρα, ακόμη και το φωτιστικό γιατί όχι και αγοράστε καινούρια μαξιλάρια, σεντόνια, κουβερτούλες και όλα εκείνα που τελικά θα δείχνουν το δωμάτιο να μοιάζει έτσι όπως το έχετε ονειρευτεί.

Δεν έχετε αποφασίσει πώς να διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο;

Κανένα πρόβλημα! Μπείτε στο Pinterest. Εκεί θα βρείτε άπειρες ιδέες διακόσμησης. Βρείτε από που σας ταιριάζει και αυτό που πιστεύετε ότι θα ταιριάζει στο μωρό σας, σημειώστε τι σας αρέσει και τι χρειάζεστε και με τις παραπάνω συμβουλές αρχίστε να το ετοιμάζετε!

Με το καλό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved