Διαμορφώνοντας το παιδικό δωμάτιο: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η λειτουργικότητα, η ασφάλεια η άνεση είναι οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει έχει έχετε υπόψιν σας όταν ετοιμάζετε το παιδικό δωμάτιο.

Διαμορφώνοντας το παιδικό δωμάτιο: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα υλικά που θα επιλέξετε πρέπει να είναι ανθεκτικά και να πλένονται αρκετά εύκολα.Καλό είναι το δωμάτιο να είναι ανατολικό και πολύ φωτεινό. Το μωράκι σας έχει ανάγκη απο φυσικό φως για να αναπτυχθεί πιο σωστά.

Τα έντονα χρώματα και τα εντυπωσιακά μοτίβα στα διακοσμητικά αντικείμενα βοηθούν το μωράκι σας να αναπτύξει την παρατηρητικότητά του.

Τοποθετήστε μέσα στο παιδικό δωμάτιο μια αναπαυτική πολυθρόνα, για να κάθεστε όταν ταΐζετε το μωράκι σας.

Οι περισσότεροι παιδίατροι συστήνουν να αγοράσετε από την αρχή ένα παιδικό κρεβάτι. Η επιλογή του κρεβατιού χρειάζεται προσοχή, δεδομένου ότι το παιδάκι σας θα κοιμάται σ' αυτό ως τα τρία ή τέσσερα χρόνια του.

Έτσι, λοιπόν ένα σωστό παιδικό κρεβατάκι πρέπει να είναι κατασκευασμένο από στερεό υλικό (κατά προτίμηση ξύλο). Να έχει ψηλά κάγκελα και η απόσταση ανάμεσα στα κενά να είναι γύρω στα 6 - 7,5 εκατ. Αν τα κενά είναι μικρότερα, το παιδί μπορεί να σφηνώσει τα πόδια του. Τα κάγκελα πρέπει να κατεβαίνουν χαμηλά, ώστε όταν το μωρό μεγαλώσει και περπατά πια, να μπορεί να ανεβαίνει και να κατεβαίνει και μόνο του από το κρεβάτι.

Είναι πολύ χρήσιμο να έχει το παιδικό κρεβατάκι ροδάκια, ώστε αν χρειαστεί να μπορείτε να το μεταφέρετε από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το στρώμα του κρεβατιού πρέπει να είναι από καλό υλικό, ειδικά μελετημένο μόνο για μωρά.

Διαβάστε επίσης

Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο με θέμα τον Μικρό Πρίγκιπα - Υπέροχες ιδέες (pics)
Βρεφικό και παιδικό δωμάτιο σε πράσινη απόχρωση - 25 ιδέες για να το διακοσμήσετε
Κίτρινο παιδικό δωμάτιο; 20 ιδέες να το διακοσμήσετε και για ποιο λόγο να το διαλέξετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved