Deco: Συνδυασμός χρωμάτων για το παιδικό δωμάτιο (εικόνες)

Έχουμε ασχοληθεί και σε προηγούμενο θέμα με τα χρώματα διακόσμησης!

Deco: Συνδυασμός χρωμάτων για το παιδικό δωμάτιο (εικόνες)

Πώς επηρεάζουν τα χρώματα του δωματίου την ψυχολογία του παιδιού.

Κάθε χρώμα εκφράζει τη διάθεση μας και μας προκαλεί τα αντίστοιχα συναισθήματα. Ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο να καταλήξουμε σε έναν χρωματισμό, ειδικά όταν πρόκειται για παιδικό δωμάτιο. Γιατί λοιπόν να περιοριστούμε σε ένα χρώμα;

IMG 2912 3
IMG 2913 3

Παραπάνω από ένα χρώματα είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε, αν δεν καταφύγουμε στη λύση της μπορντούρας, της ταπετσαρίας, ή των αυτοκόλλητων τοίχου!

IMG 2914 3
IMG 2915 3

Διαλέξτε έντονα και διαφορετικά μεταξύ τους χρώματα και δημιουργήστε γεωμετρικά σχήματα στους τοίχους. Επιλέξτε δύο αποχρώσεις του ίδιου χρώματος και επεξεργαστείτε τα διαφορετικά δομικά στοιχεία με διαφορετικά χρώματα για να δημιουργήσετε ένα έντονο ογκομετρικό αποτέλεσμα, πχ εσοχές, δοκάρια, κολώνες.

kids-room-colorful-wave-room
IMG 2917 3

Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα βασικό χρώμα που σας αρέσει και να κάνετε με αυτό ombre αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας 2 ή 3 γειτονικούς τόνους. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πετύχετε και το θέμα του δωματίου – θάλασσα, αμμουδιά, ουρανός κτλ.

IMG 2916 3
IMG 2918 3

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή ενός μόνο χρώματος είναι περιοριστική για κάθε χώρο αλλά ιδιαίτερα για το παιδικό δωμάτιο, άρα αποφύγετέ την, και δημιουργήστε πιο πολύχρωμους συνδυασμούς!

lovely-kids-room-decor-ideas-with-colorful-wall-decor-and-bookshelf

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Mαγδα Κ. Μαυρίκη
Αρχιτέκτονας μηχανικός
www.mamaproject.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved