Deco: Όμορφες ιδέες για παιδικά δωμάτια σε σοφίτα

Σας παρουσιάζουμε σήμερα όμορφες ιδέες για παιδικά δωμάτια σε σοφίτα!

Αν έχετε στο σπίτι σας σοφίτα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε, θα σας πρότεινα να την οργανώσετε σε παιδικό δωμάτιο. Είναι το ιδανικό σημείο – συνήθως είναι αρκετά ευρύχωρη μια σοφίτα αναλογικά με ένα απλό δωμάτιο, ενώ το χαμηλό και κεκλιμένο ταβάνι δίνει δυνατότητα για ιδιαίτερη διακόσμηση!

Αφήστε αν είναι εφικτό εμφανείς τις ξύλινες τάβλες στην οροφή, αλλιώς εκμεταλλευτείτε το ταβάνι για ταπετσαρίες ή ζωγραφικές αναπαραστάσεις! Τοποθετήστε σειρές με φωτάκια στα σημεία με τις κλίσεις ή χρησιμοποιήστε απλίκες με χαμηλό φωτισμό ώστε να αναδεικνύεται το εσωτερικό της στέγης!

Αν υπάρχει το περιθώριο του ύψους μπορείτε να συνδυάσετε και κουκέτες σε διπλό ύψος ώστε να χωρέσουν δύο κρεβάτια – σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φαίνονται πολύ μικρά ή «κρυμμένα» τα κρεβάτια, δίνεται όμως έτσι η δυνατότητα να τα παρουσιάσετε με concept : δέντρο, κατασκήνωση, κάστρο κτλ!

Σε κάθε περίπτωση εκμεταλλευτείτε τη σοφίτα ώστε να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο υπνοδωμάτιο και playroom για τα παιδιά σας, ώστε να χαίρονται να το κατοικούν!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Mαγδα Κ. Μαυρίκη
Αρχιτέκτονας μηχανικός
www.mamaproject.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved