Deco: Στολίστε τους τοίχους με παιδικές ζωγραφιές!

Δεν υπάρχει ωραιότερο διακοσμητικό για τους τοίχους του παιδικού δωματίου, αλλά και για κάθε τοίχο του σπιτιού, από τις ζωγραφιές του παιδιού σας!

Deco: Στολίστε τους τοίχους με παιδικές ζωγραφιές!

Είτε πρόκειται για ζωγραφιές πειραματικές χωρίς θέμα, είτε για ζωγραφιές με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, επιλέξτε εύκολους και δημιουργικούς τρόπους να τις προβάλλετε και να γεμίσετε χρώμα και φαντασία κάθε γωνιά του χώρου σας!

kids paintings 4 3

Μπορείτε να διαλέξετε ένα μεγάλο λευκό κάδρο, ή έναν άδειο καμβά, και εκεί να προσαρμόσετε όλες τις ζωγραφιές, με ίσες μεταξύ τους αποστάσεις, ή ακόμα και τυχαία!

kids paintings 3

Επίσης μπορείτε να εφαρμόσετε στον τοίχο βάσεις και να κρεμάσετε από αυτές σύρματα. Από εκεί με σχοινάκια, με μανταλάκια ή με κορδέλες μπορείτε να κρεμάσετε τα χαρτόνια με τις ζωγραφιές.

kids paintings 9 3

Για ακόμη πιο προσεγμένο αποτέλεσμα, μπορείτε να διαλέξετε κλασέ σημειώσεων ίδιου χρώματος, και στο εξάρτημά του να εφαρμόσετε ζωγραφιές, μία σε καθένα. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνθεση που να καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο. Αντίστοιχα, μπορείτε να κρεμάσετε τις ζωγραφιές από κρεμάστρες και πάλι να δημιουργήσετε σύνθεση.

kids paintings 3 3

Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε από το εμπόρια ορθογώνια plexi glass με αποστάτες, κι εκεί να τοποθετήσετε ζωγραφιές, και να τις εκθέσετε μεμονωμένες σε διάφορα σημεία του χώρου!

kids paintings 6 3

Τέλος πάντα υπάρχει η επιλογή να κρεμάσετε ή να κολλήσετε τις ζωγραφιές τυχαία πάνω στους τοίχους χωρίς μετρήσεις!

kids paintings 5 3

Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω δραστηριότητα είναι σημαντική γιατί αρχικά, δίνει στο παιδί σας τη δυνατότητα να συμμετέχει με δικά του έργα στο στολισμό των χώρων σας, ενώ παράλληλα, του δίνει κίνητρο να συνεχίσει να δημιουργεί με σκοπό να φτιάχνει περισσότερα έργα και να ανανεώνει συχνά τη διακόσμηση!

kids paintings 7 3

Αφήστε το να διαλέξει την καλύτερη επιλογή, και δώστε την ελευθερία να τοποθετήσει καθετί όπου επιθυμεί!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Mαγδα Κ. Μαυρίκη
Αρχιτέκτονας μηχανικός
www.mamaproject.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved