Deco: Πώς μετατρέπουμε το παιδικό σε εφηβικό δωμάτιο

Εφηβικό δωμάτιο! Η δυσκολότερη περίοδος διακόσμησης για τα παιδιά σας! Όσο και μοντέρνοι γονείς να είστε, όσο και να παρακολουθείτε την εποχή, αποκλείεται να καταφέρετε να καταλάβετε πώς θέλουν να διαμορφώσουν το προσωπικό τους χώρο!

Deco: Πώς μετατρέπουμε το παιδικό σε εφηβικό δωμάτιο

Σε καμία περίπτωση μην πάρετε πρωτοβουλίες! Προτείνω να θέσετε το budget που διαθέτετε για τη συγκεκριμένη αλλαγή στη συζήτηση, κι από εκεί και πέρα να αφήσετε τον έφηβό ή την έφηβη να κατευθύνει τη διακόσμηση.

Το θέμα σας είναι να φανεί μεγάλη αλλαγή χωρίς να ανέβει το κόστος, και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα φιλικό προς το παιδί σας περιβάλλον που θα το εμπνέει να φέρει φίλους, να δει ταινία, να διαβάσει, να ασχοληθεί με τα χόμπι του, να απομονωθεί.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------teenager 6 3

Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι αλλαγή στο χρώμα. Αλλάξτε χρώμα στους τοίχους, στα ράφια, στη ντουλάπα και σε όποιο άλλο έπιπλο μπορείτε να κρατήσετε. Περιορίζεται πολύ το κόστος έτσι, ενώ η αλλαγή φαίνεται ριζική. Αν θέλετε και συμφωνήσετε, μπορείτε και να τοποθετήσετε στον έναν τοίχο μια ταπετσαρία που θα δίνει και το θέμα της διακόσμησης – αθλητισμός, navy, ρομαντικό, σχολικό. Ακόμα και με graffiti μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους! Θα σας φανεί ακραίο το αποτέλεσμα, αλλά αν το παιδί σας ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη τέχνη θα το δει πολύ ευχάριστα!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------teenager 10 3

Υπολογίστε έπειτα τις αυξανόμενες ανάγκες σε χώρους αποθήκευσης. Δεν πολλαπλασιάζονται σε αυτή την ηλικία μόνο τα ρούχα και τα παπούτσια, αλλά και τα βιβλία, τα περιοδικά, τα αξεσουάρ που συνοδεύουν τα χόμπι του έφηβου (σανίδες, μουσικά όργανα, αξεσουάρ γυμναστικής).

-------------------------------------------------------------------------------------------teenager 1 3

Τα ήδη υπάρχοντα διακοσμητικά στοιχεία θα είναι δύσκολο να τα κρατήσετε. Αν έχετε χαλί μονόχρωμο και ουδέτερο που να ταιριάζει κρατήστε το, αλλάξτε όμως σίγουρα κουρτίνες και καπέλα σε φωτιστικά και πορτατίφ. Το κρεβάτι, αν μπορεί να βαφτεί και είναι λιτό το σχήμα του, διατηρήστε το, αλλιώς μια καλή πρόταση είναι να φτιάξετε ένα σημείο στο πάτωμα με ξύλινες τάβλες και να τοποθετήσετε εκεί το στρώμα, δίνοντας έτσι και πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------teenager 2 3

Επίσης βάλτε στο χώρο μικρές πινελιές που θα τον κάνουν πιο ζεστό και πιο «ενήλικο» : πουφ στο πάτωμα, σύρματα και σχοινιά στους τοίχους για να κρεμάσετε φωτογραφίες, αφίσες, σημαίες από ομάδες, αυτοκόλλητα τοίχου, σειρές με φωτάκια περιμετρικά. Είναι λύσεις οικονομικές, που σε προσεγμένες δόσεις μπορούν να δείξουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------teenager 3 3

Δείτε όλα τα παραπάνω σαν μια ομαδική δραστηριότητα που θα κάνετε με το παιδί σας, αφενός για να σας φέρει πιο κοντά, και αφετέρου για να του δώσετε τη δυνατότητα να οικειοποιηθεί το χώρο του και να τον εκλάβει σαν απόλυτα προσωπικό. Κάντε το βάψιμο μαζί, επιλέξτε μαζί χρώματά και αξεσουάρ, και αφήστε το να διαλέξει κάθε διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.

--------------------------------------------------------domatiopaidiko

Καλή διακόσμηση!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Mάγδα Κ. Μαυρίκη
Αρχιτέκτονας μηχανικός
www.mamaproject.gr

Διαβάστε επίσης:
Deco- Ιδέες για να διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο! (εικόνες)

Deco: Πώς μετατρέπουμε το βρεφικό δωμάτιο σε παιδικό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved