Εσείς γνωρίζετε ποια σημεία του παιδικού δωματίου κρύβουν τα περισσότερα μικρόβια; Θα εκπλαγείτε!

Το βρεφικό-παιδικό δωμάτιο είναι από τους χώρους που καθαρίζετε σχολαστικά, θέλοντας φυσικά να προστατέψετε το μικρό σας από ανεπιθύμητα μικρόβια. Είναι όμως αυτό δυνατόν;

Εσείς γνωρίζετε ποια σημεία του παιδικού δωματίου κρύβουν τα περισσότερα μικρόβια; Θα εκπλαγείτε!

Στον κόσμο των παιδιών δύσκολα επικρατεί τάξη και το ίδιο ισχύει και στο δωμάτιο τους. Το παιδικό δωμάτιο γίνεται εύκολα εστία μικροβίων και μάλιστα αυτά βρίσκονται στα πιο απίθανα μέρη!

1. Στα παιχνίδια
Τα παιχνίδια κυλούνται στο πάτωμα, σέρνονται από εδώ σέρνονται από εκεί και πολλές φορές, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρότερα, καταλήγουν στο στόμα τους! Καθαρίζετε τα τακτικά είτε στο πλυντήριο, όποια μπορούν να καθαριστούν εκεί, είτε ακόμα και με κάποιο μωρομάντιλο.

2. Στο χαλί
Το χαλί είναι εστία μικροβίων ανεξάρτητα από το σε ποιο δωμάτιο βρίσκεται. Τα παιδιά λατρεύουν να κάθονται πάνω τους και να παίζουν με τις ώρες, οπότε το καθάρισμα τους πρέπει να είναι πολύ τακτικό!

3. Η αλαξιέρα
Ίσως η μεγαλύτερη εστία μικροβίων σε ένα βρεφικό δωμάτιο μιας και εκεί αλλάζετε την πάνα του μωρού σας. Μετά από κάθε άλλαγμα, απαραιτήτως περνάτε την επιφάνεια με κάποιο μωρομάντιλο ή ακόμα καλύτερα πλύντε την με σαπούνι και σκουπίστε την καλά!

4. Τα μαξιλάρια
Τα μαξιλάρια συσσωρεύουν ακάρεα, που μπορούν να είναι επιβλαβή για την υγεία του μικρού σας, ειδικά αν έχει αλλεργίες. Πλένετε όσο πιο τακτικά μπορείτε τα μαξιλάρια και τα καλύμματα τους στους 60+ βαθμούς και το παιδάκι σας θα είναι ασφαλές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved