Παιδικό δωμάτιο: Τα χρώματα που βοηθούν το παιδί στη μελέτη

Υπάρχουν χρώματα που έχουν συσχετιστεί με την καλύτερη συγκέντρωση και τη βελτιωμένη παραγωγικότητα.

Παιδικό δωμάτιο: Τα χρώματα που βοηθούν το παιδί στη μελέτη

Τα ιδανικά χρώματα για τον χώρο μελέτης του παιδιού.

Bigstock

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος όπου το παιδί διαβάζει, χαλαρώνει, παίζει. Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου και τα χρώματα που κυριαρχούν, έρευνες δείχνουν ότι μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και την συγκέντρωση του παιδιού.Τι πρέπει λοιπόν να έχετε κατά νου ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς;

Παρακάτω τα καλύτερα χρώματα για τη μελέτη του παιδιού σύμφωνα με τους experts.

Πράσινο

Το πράσινο συμβολίζει την ηρεμία και θεωρείται ένα από τα καλύτερα χρώματα για συγκέντρωση. Παραπέμπει στα χρώματα της φύσης, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και ξεκουράζει τα μάτια ειδικά εάν καταπονούνται από την πολύωρη έκθεση σε οθόνες.

https://www.instagram.com/p/CcIqvsruBZ2/

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι το χρώμα της αισιοδοξίας και της ενέργειας. Είναι έντονο και σύμφωνα με μελέτες βοηθά στην απομνημόνευση και την συγκέντρωση. Προάγει επίσης την ευεξία και τη χαρά.

Μπλε

Το μπλε χρώμα θεωρείται επίσης από τα καλύτερα για συγκέντρωση και αυτό γιατί όπως το πράσινο σχετίζεται με τα χρώματα της φύσης. Το σκούρο μπλε σύμφωνα με τους experts έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από το πιο ανοιχτό.

https://www.instagram.com/p/Bzr6GeLIkFe/

Πορτοκαλί

Όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί είναι ένα έντονο και «ζωντανό» χρώμα. Δίνει ενέργεια και είναι από μόνο το ένα ερέθισμα που αυξάνει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα.

Λευκά και γήινα χρώματα

Είναι ιδανικά για όσους προτιμούν μία πιο μίνιμαλ αισθητική. Επειδή δεν είναι το ίδιο έντονα με τα παραπάνω δεν αποσπούν την προσοχή και αφήνουν το παιδί να συγκεντρωθεί πιο εύκολα και καλύτερα.

Με πληροφορίες από thepostworkspace.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved