Tips για μαμάδες: Τυλίξτε τα πρωτοχρονιάτικα δώρα με την τεχνική οrigami

Δοκιμάστε αυτό το trick και η συσκευασία των δώρων σας σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Tips για μαμάδες: Τυλίξτε τα πρωτοχρονιάτικα δώρα με την τεχνική οrigami
Bigstock

Στην Ελλάδα η ανταλλαγή των δώρων γίνεται την Πρωτοχρονιά και κάθε χρόνο τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς την αλλαγή του χρόνου για να τρέξουν κάτω από το δέντρο και να σκίσουν όλο κορδέλες και περιτυλίγματα.

Το περιτύλιγμα είναι κομμάτι του δώρου και εάν έχετε παραγγείλει τα δώρα σας διαδικτυακά ή εάν τα έχετε φτιάξει μόνοι σας, θα πρέπει να αναλάβετε το περιτύλιγμα εσείς.

Εδώ σας είχαμε δείξει ιδέες και τρόπους να τυλίξετε τα δώρα όμορφα και γρήγορα. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά για αυτό μην ξεχάσετε να βάλετε διακοσμητικά αυτοκόλλητα και κορδέλες.

Ένας ακόμα τρόπος να κάνετε τη συσκευασία του δώρου πιο εντυπωσιακή είναι να τυλίξετε τα δώρα με τη μέθοδο origami.

dora-suskeuasia-origami.jpg

Τι είναι η μέθοδος origami

Η λέξη «origami» είναι σύνθετη και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνει δίπλωμα χαρτιού. Σε αυτού του είδους κατασκευές απαγορεύεται το κόψιμο με ψαλίδι και το όποιο σχέδιο γίνεται μέσα από το κατάλληλο δίπλωμα.

Η τέχνη της χαρτοδιπλωτικής άνθισε στην Ιαπωνία μετά την ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας χαρτιού κατά την περίοδο Edo (1603-1868), ενώ πριν από αυτήν την περίοδο ήταν αυστηρά περιορισμένη για χρήση σε θρησκευτικές τελετές.

Το πρώτο βιβλίο για κατασκευές origami εκδόθηκε το 1764 και λεγόταν Tsutsumi-no-Ki και ακολούθησε το 1797 το Hiden Senbazaru Orikata, το οποίο περιελάμβανε βασικές οδηγίες με σχεδιαγράμματα για 49 διαφορετικές εκδοχές χάρτινων γερανών.

Πώς να τυλίξετε τα δώρα σας με τη μέθοδο origami

Όχι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Χρειάζεται απλά προσοχή, ώστε να κάνετε τα βήμα σωστά, συγκέντρωση και έμφαση στη λεπτομέρεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα την όλη διαδικασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved