Παιδικό δωμάτιο με θεματική διακόσμηση που λατρεύουν τα παιδιά

Το δωμάτιο του παιδιού είναι η πρώτη του φωλιά.

Παιδικό δωμάτιο με θεματική διακόσμηση που λατρεύουν τα παιδιά

Εκεί θα παίξει, θα μάθει πράγματα, θα ονειρευτεί και θα περνά μεγάλο μέρος της μέρας του. Είτε το παιδί μας είναι νηπιάκι, είτε είναι μεγαλύτερο χρειάζεται έναν χώρο που θα του αρέσει και θα αισθάνεται άνετα και όμορφα. Όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση του δωματίου του θέλουμε και τη δική του γνώμη, το ρωτάμε τι αγαπάει περισσότερο, ακούμε τις ιδέες του και το πώς φαντάζεται το δωμάτιό του, βρίσκουμε έμπνευση.

Παιδικό δωμάτιο με θέμα

41.png

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από ένα παιδικό δωμάτιο διακοσμημένο θεματικά με ό,τι αγαπά περισσότερο το παιδί. Από τα παραμύθια, τους μονόκερους και τις πριγκίπισσες, μέχρι το διάστημα, το Halloween και τους πειρατές, μπορεί να δημιουργηθεί ένα θέμα διακόσμησης που θα κάνει το δωμάτιό του ονειρεμένο! Για να το πετύχουμε ξεκινάμε τη διακόσμηση από το επίκεντρο του χώρου που είναι το κρεβάτι, το ντύνουμε με σεντόνια και κουβέρτες που ταιριάζουν στο αγαπημένο θέμα του παιδιού και από εκεί συνεχίζουμε!

11.png

Διακόσμηση

Η θεματική διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου θα γίνει εύκολα όταν έχουμε ήδη ντύσει το κρεβάτι με το θέμα μας. Από εκεί παίρνουμε τη χρωματική μας παλέτα και συνεχίζουμε να

διακοσμούμε το δωμάτιό του με όλα τα στοιχεία που θα το συμπληρώσουν και θα το αναδείξουν ακόμα περισσότερο. Εδώ χρειαζόμαστε κι ένα όμορφο χαλί επάνω στο οποίο θα μπορεί να παίζει και να ζωγραφίζει, όμορφα διακοσμητικά ή ταπετσαρία για τους τοίχους και φυσικά… παιχνίδια!

Jubi1.png

Τα παιχνίδια είναι συνήθως πολλά και σκορπισμένα σε όλο το δωμάτιο, όμως αυτό δημιουργεί μια ταραγμένη ατμόσφαιρα και κάνει δυσκολότερη τη συγκέντρωση και τη χαλάρωση. Φροντίζουμε να βρούμε έναν εύκολο τρόπο για την τακτοποίησή τους, όπως για παράδειγμα ένας σάκος παιχνιδιών που μεταφέρεται παντού και κλείνει εύκολα.

31.png

Σε όλα τα παιδιά αρέσει να έχουν μια κρυψώνα ή μια φωλιά για να παίζουν ή να διαβάζουν, με μια παιδική σκηνή teepee η κρυψώνα τους μπορεί να γίνει και το ομορφότερο σημείο της διακόσμησης του δωματίου!

Kest1.png

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο δικός τους χώρος, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να τον διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όμορφος, ελκυστικός, πρακτικός και… μαγευτικός! Για ένα υπέροχο θεματικό παιδικό δωμάτιο παίρνουμε ιδέες από τη νέα παιδική συλλογή της ΝΙΜΑ ΗΟΜΕ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved