Παιδικό δωμάτιο: Έξυπνες ιδέες για την αποθήκευση των παιχνιδιών (εικόνες)

Instagram @ zuri_house
  • Έπιπλα για την αποθήκευση των παιχνιδιών
  • Κουτιά και καλάθια για τα παιδικά παιχνίδια
  • Πρακτικές ιδέες οργάνωσης και τακτοποίησης του παιδικού δωματίου

Πολύ συχνά, ως γονείς, θα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να οργανώσετε το δωμάτιο του παιδιού σας ώστε να είναι λειτουργικό και άνετο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να δίνετε το παράδειγμα. Εάν το παιδί σας, βλέπει να διατηρείτε το δωμάτιό σας τακτοποιημένο, θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας. Εξίσου σημαντικό είναι το εμπλέκετε στην οργάνωση του δωματίου του: να το ρωτάτε πού και πώς θα ήθελε να φυλάσσονται τα παιχνίδια, τα βιβλία, τα ρούχα ή άλλα πράγματα και στη συνέχεια να το καθοδηγήσετε ( και να το βοηθήσετε) για το πώς να τα τακτοποιήσει.

Με αυτό τον τρόπο το παιδί σας όχι μόνο θα μάθει να κρατά σε τάξη τα πράγματά του, αλλά θα αποκτήσει και αίσθημα ευθύνης ενώ θα νιώσει ότι λαμβάνεται σοβαρά την άποψή του.



Συμβουλές για να οργανώσετε τα παιχνίδια

Τα παιχνίδια μέχρι κάποια ηλικία είναι σχεδόν παντού στο σπίτι. Ακόμα κι αν αφιερώνετε χρόνο καθημερινά για να τα τακτοποιήσετε είναι βέβαιο ότι σε λίγες ώρες θα τα βρείτε διάσπαρτα στο καθιστικό , στο χολ, στην κρεβατοκάμαρά σας.

Ποια είναι η λύση;

Ξεκινήστε να τακτοποιείτε παρέα με παιδί σας από μικρή ηλικία. Για παράδειγμα, δείξτε του που μπορεί να βάλει το λούτρινο αρκουδάκι του ώστε να το βρει την επόμενη φορά.

Κουτιά και καλάθια για τα παιδικά παιχνίδια



Καλάθια, χάρτινα ή υφασμάτινα κουτιά είναι η πλέον πρακτική λύση για τα παιδικά παιχνίδια. Μπορείτε να τα αποκτήσετε σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα και είναι ασφαλή. Προσπαθήστε να μη συσσωρεύονται πολλά παιχνίδια στο δωμάτιο όχι μόνο γιατί δεν θα χωράνε αλλά και γιατί το παιδί δεν θα παίζει με όλα.

Πτυσσόμενα ντουλάπια

Τα πτυσσόμενα ντουλάπια κάτω από το περβάζι του παράθυρου ή σε γωνία του δωματίου είναι επίσης μια έξυπνη επιλογή. Εξίσου πρακτικές είναι και οι κρεμαστές τσέπες καθώς μπορείτε να αποθηκεύετε λούτρινα ζωάκια, αυτοκίνητα και μικρά βελούδινα παιχνίδια.



Αποθήκευση βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα βιβλία του παιδιού σας και να τα τακτοποιήσετε με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικά μέρη. Τα ράφια είναι εξαιρετική λύση όταν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στο δάπεδο ενώ οι βιβλιοθήκες μπορούν να βιδωθούν στον τοίχο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρείτε αρκετές ιδέες αποθήκευσης των παιχνιδιών στο παιδικό δωμάτιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved