Έξυπνες κι απλές ανοιξιάτικες ιδέες για να ανανεώσετε το σπίτι σας

Ήρθε η άνοιξη! Καιρός να ανανεώσετε το σπίτι σας. 

Έξυπνες κι απλές ανοιξιάτικες ιδέες για να ανανεώσετε το σπίτι σας

O ερχομός της άνοιξης αλλάζει τη διάθεσή μας και θέλουμε να βάλουμε χρώμα παντού.

Αυτή η επιθυμία είναι φέτος πιο έντονη από κάθε άλλη φορά καθώς εξακολουθούμε να διανύουμε μια δύσκολη χρονιά λόγω κορονοϊού. Μέχρι να επέλθει ξανά η κανονικότητα στη ζωής μας, προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητα της λίγο καλύτερη και λίγο πιο φωτεινή.

Τώρα λοιπόν που ήρθε η άνοιξη, ξεκινήστε σιγά σιγά ορισμένες αλλαγές μέσα στο σπίτι που θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες και δαπανηρές αλλά μικρές και έξυπνες. Από τις πλέον εύκολες και οικονομικές είναι τα λουλούδια. Την περίοδο αυτή τα φυτώρια είναι γεμάτα από γλαστράκια με λουλούδια της εποχής. Αν θεωρείτε ότι είναι νωρίς για να φτιάξετε το μπαλκόνι σας, δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε μερικά λουλούδια και να τα βάλετε στο περβάζι του παραθύρου ή στο σαλόνι. Ένα βάζο με λουλούδια ( αγριολούλουδα, ζουμπούλια ή ένα κλαδί αμυγδαλιάς) είναι αρκετό για να μοσχομυρίσει το σπίτι αλλά και να το ομορφύνει.


https://www.instagram.com/p/CMMTAgmFQ5H/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ριχτάρια

Τα ζωηρόχρωμα μαξιλάρια ή τα ριχτάρια προσδίδουν έναν αέρα ανανέωσης. Επίσης, μπορείτε να απελευθερώσετε κάποιους χώρους του σπιτιού από μικροαντικείμενα και να τοποθετήσετε βάζα ή γλαστράκια με λουλούδια ή αρωματικά φυτά.


https://www.instagram.com/p/CMMGJ-Jn9Xf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κουρτίνες

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, αλλάξτε τις κουρτίνες. Επιλέξτε φωτεινά, ουδέτερα, χρώματα που επιτρέπουν να μπαίνει φως στο χώρο. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό πώς αλλάζει το καθιστικό με μια διαφορετική κουρτίνα. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε πολύχρωμες συνθέσεις με λουλούδια, καλάθια και φαναράκια και να τις τοποθετήσετε στο τραπεζάκι του καφέ, το έπιπλο της εισόδου ή την τραπεζαρία σας.

Αυτές κι άλλες πολλές ιδέες διακόσμησης μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved