Κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο: Ιδέες για σχέδια και χρώματα

Παιδικές κουρτίνες για αγόρια και κορίτσια.

Κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο: Ιδέες για σχέδια και χρώματα
instagram @andersonswindowfurnishings

Οι κουρτίνες προσδίδουν χρώμα και στιλ στο παιδικό δωμάτιο.

Αρκεί μια αλλαγή της κουρτίνας για να ανανεωθεί το δωμάτιο και ανάλογα με την επιλογή του υφάσματος να γίνει πιο φωτεινό και χαρούμενο.

Η διακόσμηση που έχει το παιδικό δωμάτιο, θα καθορίσει και το χρώμα της κουρτίνας. Αν κυριαρχούν έντονα χρώματα, προτιμήστε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν τοιχογραφίες με σχέδια, επιλέξτε μια κουρτίνα πιο απλή και σε απαλό χρώμα.

Αντίθετα, εφόσον η διακόσμηση είναι μίνιμαλ, τότε έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε μια κουρτίνα με πολλά παιδικά σχέδια και σε έντονα χρώματα.

Ύφασμα κουρτίνας

Όσον αφορά το ύφασμα, η επιλογή θα γίνει ανάλογα με το αν το δωμάτιο είναι φωτεινό ή όχι. Όταν το χώρο δεν τον "βλέπει" φως η επιλογή μιας σκουρόχρωμης κουρτίνας θα κάνει το δωμάτιο ακόμα πιο σκοτεινό. Αντίστοιχα, μια κουρτίνα που δεν παρέχει επαρκή κάλυψη από το φως, ενδέχεται να ενοχλεί το παιδί όταν παίζει ή όταν κοιμάται.

Επίσης, προτιμήστε κουρτίνες που πλένονται στο πλυντήριο και δεν θέλουν σίδερο.

Αν πάλι δεν μπορείτε να ανανεώσετε τις παιδικές κουρτίνες για οικονομικούς λόγους, στην αγορά θα βρείτε αυτοκόλλητα για υφάσματα με αγαπημένες παιδικές φιγούρες. Σε περίπτωση που οι κουρτίνες είναι μονόχρωμες τότε, μπορείτε απλά να κολλήσετε τα αυτοκόλλητα πάνω, δημιουργώντας μια ...νέα κουρτίνα.

Σχέδια, χρώματα και συνδυασμούς για κουρτίνες στο παιδικό δωμάτιο μπορείτε να δείτε στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved