Ποια χρώματα στο παιδικό δωμάτιο ευνοούν τη μελέτη του παιδιού;

Πώς επηρεάζουν τα χρώματα του παιδικού δωματίου τη μελέτη των παιδιών;

Ποια χρώματα στο παιδικό δωμάτιο ευνοούν τη μελέτη του παιδιού;

Τα σχολεία άνοιξαν στα μέσα Σεπτεμβρίου και ήδη έχουν περάσει οι τρεις πρώτες εβδομάδες μαθημάτων. Το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνει πλέον μαθήματα στο σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες και φυσικά διάβασμα.

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος όπου το παιδί κοιμάται, παίζει και διαβάζει τα μαθήματά του για το σχολείο. Σύμφωνα με μελέτες, τα χρώματα που έχουμε επιλέξει για το δωμάτιο του παιδιού, επηρεάζουν τη διάθεσή τους αλλά και την μελέτη τους.

Ποια είναι λοιπόν τα κατάλληλα χρώματα που συμβάλλουν θετικά στην καθημερινή μελέτη;

Πράσινο
Το πράσινο χρώμα συμβάλλει στην ήρεμη διάθεση του παιδιού. Ωστόσο, η κατάλληλη απόχρωση του πρασίνου μπορεί να δώσει ενέργεια και να βοηθήσει στη συγκέντρωσή του.

Μπλε
Το μπλε χρώμα προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, ταυτόχρονα όμως αυξάνει την παραγωγικότητα και βοηθάει στη συγκέντρωση. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι ένα χρώμα ιδανικό για το δωμάτιο μελέτης.

Κόκκινο
Το κόκκινο είναι ένα ζεστό χρώμα που δίνει ενέργεια και ζωντάνια. Είναι το ιδανικό χρώμα για να παρακινήσει το μικρό σας να διαβάσει. Ωστόσο, πρέπει να μην το παρακάνετε. Η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε κόκκινα διακοσμητικά ή να βάψετε κόκκινο μόνο τον έναν τοίχο.

Κίτρινο
Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που επίσης δίνει ενέργεια. Προτιμήστε μία απαλή απόχρωση που δεν θα είναι κουραστική για το μάτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved