Πλύσεις Αγάπης από το Skip

Κάθε μέρα, δεκάδες λιγότερο προνομιούχοι συμπολίτες μας, ανάμεσα στους οποίους πάρα πολλές οικογένειες με παιδιά, απευθύνονται στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στο παλιό Φρουραρχείο Αθηνών, για να επωφεληθούν από τις δωρεάν «Πλύσεις Αγάπης», που προσφέρει το Κοινωνικό Πλυντήριο του Skip.

Πλύσεις Αγάπης από το Skip

Η ιδέα για ένα «Κοινωνικό Πλυντήριο» γεννήθηκε το φθινόπωρο του 2016. Αφορμή ήταν η αναζήτηση μιας απάντησης για το τι μπορεί να σημαίνει για μια μητέρα, η οικογένεια της οποίας βρίσκεται σε ανέχεια και στερείται ακόμη και αυτονόητα αγαθά, όπως το ηλεκτρικό και το νερό, το να μην μπορεί να στείλει τα παιδιά της με καθαρά ρούχα στο σχολείο. Γιατί μπορεί κάθε λεκές στα ρούχα των παιδιών να κρύβει στιγμές χαράς, ανεμελιάς και διάθεσης για εξερεύνηση του κόσμου, αλλά, από την άλλη, τα καθαρά ρούχα αποτελούν απόδειξη φροντίδας.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, η ιδέα έγινε πράξη. Με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων διαμορφώθηκε ένας χώρος απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου, ο οποίος εξοπλίστηκε από την εταιρεία με επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια και εφοδιάζεται συστηματικά με τα απαραίτητα απορρυπαντικά Skip και μαλακτικά Cajoline, για τις ανάγκες όλων των οικογενειών που κάνουν χρήση της εγκατάστασης.

Ωστόσο, οι δράσεις του Κοινωνικού Πλυντηρίου δεν περιορίζονται εκεί. Το καλοκαίρι του 2017 προσέφερε στα Παιδικά Χωριά SOS τα απορρυπαντικά SKIP που αντιστοιχούν στις πλύσεις μιας ολόκληρης χρονιάς, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο, το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP – με μια κινητή και πιο «ακτιβιστική» μορφή –βρέθηκε στη Μάνδρα Αττικής, όταν η περιοχή τέθηκε στο επίκεντρο μιας καταστροφικής πλημμύρας. Στάθηκε δίπλα στους δοκιμαζόμενους κατοίκους, οι οποίοι για πολλές ημέρες έζησαν χωρίς νερό και ρεύμα και έδωσε τη δυνατότητα να φέρνουν τα λασπωμένα ρούχα τους και να τα παραλαμβάνουν καθαρά και στεγνά την επόμενη ημέρα, για να μπορέσουν να διατηρήσουν την ποιότητα ζωής τους, που είχε πληγεί από τις καταστροφές στα σπίτια τους.

Αυτό που δείχνει η μέχρι σήμερα λειτουργία του Κοινωνικού Πλυντηρίου είναι πως τέτοιες, φαινομενικά απλές δράσεις είναι εκείνες που στο τέλος της ημέρας, πολλαπλασιάζουν το κοινό καλό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved