«Βρήκα στο δωμάτιο του παιδιού μου ένα... τολμηρό περιοδικό. Πώς πρέπει να αντιδράσω;». Γράφει ο Θάνος Ασκητής

Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν και περνούν το κατώφλι της προ-εφηβείας και μετά της εφηβείας αρχίζουν να βιώνουν πιο έντονη την περιέργεια να ανακαλύψουν το σεξ και την σεξουαλικότητά τους.

«Βρήκα στο δωμάτιο του παιδιού μου ένα... τολμηρό περιοδικό. Πώς πρέπει να αντιδράσω;». Γράφει ο Θάνος Ασκητής

Έτσι, δεν είναι καθόλου απρόσμενο να ανακαλύψουμε ότι το παιδί μας δανείστηκε ή και αγόρασε ένα περιοδικό με τολμηρό περιεχόμενο και το έκρυψε στο δωμάτιο του.
Η αντίδραση των γονιών δεν θα πρέπει να είναι απότομη και έντονη από τη στιγμή που μια τέτοια συμπεριφορά του παιδιού αποτελεί φυσιολογική αντίδραση στην πορεία της ενηλικίωσης.

Επιπλέον, οι γονείς θα πρέπει να αντιδράσουν με ήρεμο τρόπο γιατί έτσι θα αποφύγουν να ενισχύσουν την περιέργεια του παιδιού και το ενδεχόμενο να επιμείνει στην χρήση τέτοιων εντύπων.

Είναι καλύτερα, οι γονείς να απομακρύνουν το υλικό αυτό και να συζητήσουν ήπια με το παιδί για τις απορίες και τις αναζητήσεις που έχει γύρω από το θέμα του σεξ.

Είναι επίσης χρήσιμο να ενισχύσουμε το παιδί μας να αναζητήσει πιο αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, όπως είναι η ενημέρωση από ειδικά βιβλία.

Θάνος Ε. Ασκητής
Νευρολόγος - Ψυχίατρος
Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής κ' Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved