«Κολπικός ή κλειτοριδικός οργασμός; Ποιος είναι ο σωστός;»

«Αγχώνομαι στη σεξουαλική πράξη με τον σύντροφό μου...,νιώθω ότι εκείνος περιμένει να φτάσω σε οργασμό και εγώ ντρέπομαι να του πω ότι έχω μόνο κλειτοριδικό οργασμό..., νιώθω ότι δεν είμαι «σωστή» γυναίκα..., μερικές φορές προσποιούμαι ότι κορυφώνω κολπικά για να του αρέσω! Φοβάμαι ότι μπορεί και να τον χάσω, τι να κάνω;»

Θάνος Ασκητής
«Κολπικός ή κλειτοριδικός οργασμός; Ποιος είναι ο σωστός;»

Είναι η ερώτηση και το άγχος της γυναίκας που φτάνει αρκετά συχνά στο γραφείο μας γεμάτη όχι μόνο ανασφάλεια για τη σεξουαλική της εικόνα αλλά και φόβο μήπως τελικά ο ερωτικός της σύντροφος καταλάβει ότι δεν την ικανοποιεί ο ίδιος και ψάξει αλλού τη «γυναίκα» που θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμά του. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι άνδρες που «φέρνουν» τη σύντροφό τους στο χώρο μας για «να την κάνουμε να έχει οργασμό» ενώ εκείνη βιώνει τον οργασμό της κλειτοριδικά. Αυτό συμβαίνει γιατί αν ο άνδρας μένει στις παλιές αντιλήψεις θεωρεί ότι εκείνος και μόνο εκείνος «πρέπει» να την κάνει να κορυφώσει, κολπικά φυσικά!

Γενικότερα εμείς οι γυναίκες πέφτουμε εύκολα στη παγίδα του «σωστού» οργασμού. Διαβάζουμε για τις καλύτερες και πιο αποδοτικές στάσεις που θα κάνουν τον σύντροφό μας να μείνει πιστός σε εμάς και δεν θα αναζητήσει κάποιο άλλο γυναικείο χάδι, που θα είναι πιο ερωτικό και αισθησιακό από το δικό μας. Συχνά μπαίνουμε στο κυνήγι του τύπου του οργασμού, ξεχνώντας ότι στο σεξ, η διαδρομή της σεξουαλικής επαφής μέσα από την απόλαυση και την ηδονή, τα δύο σώματα που μπαίνουν σε ένα χορό αισθήσεων μέσα από τα φιλιά, τα χάδια, την σεξουαλική λειτουργία, μας θέλουν συγκεντρωμένες στην απόλαυση και την ηδονή. Αν δεν αφεθούμε να μας παρασύρει αυτός ο χορός τότε δεν μπορούμε και να κορυφώσουμε ή μπαίνουμε στη δεύτερη παγίδα της προσποίησης και της υποκρισίας, υποκρινόμαστε δηλαδή έναν ψεύτικο οργασμό μόνο και μόνο για να τον «δει» ο σύντροφός μας.

Τι είναι όμως ο οργασμός; Θα λέγαμε ότι είναι η ψυχική και σωματική ολοκλήρωση με κυρίαρχη συμμετοχή των βιολογικών ορμονών και κυρίως του εγκεφάλου.

Ο οργασμός είναι ένας. Είτε κολπικός, είτε κλειτοριδικός ή ακόμη και μεικτός (συνδυασμός του κολπικού και κλειτοριδικού μαζί) δίνει την ίδια αίσθηση της ηδονής και ικανοποίησης όταν ξέρουμε πώς να τον χαρούμε. Αν αναφερθούμε σε ποσοστά, οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν τον οργασμό τους κλειτοριδικά, ενώ είναι αξιοσημείωτο το ότι αρκετές γυναίκες ενώ κορυφώνουν δεν το αναγνωρίζουν, περιμένοντας κάτι «μαγικό» όπως εκείνες το έχουν φανταστεί στο μυαλό τους, μέσα από μύθους και παραπληροφόρηση.

Το σεξ είναι ένα παιχνίδι αισθήσεων, που όταν αφήνουμε τον εαυτό μας να το βιώσει και να το απολαύσει, τότε και μόνο τότε, μπορούμε να βιώσουμε την ηδονή και κατ' επέκταση και τον οργασμό με τον ερωτικό μας σύντροφο.

Μαρίνα Μόσχα

Σύμβουλος - Ψυχοθεραπεύτρια
Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Ψυχικής κ' Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved