Υπάρχει τελικά η «αδελφή ψυχή» μας;

Πόσο όμορφο ακούγεται όταν μας λέει κάποιος πως βρήκε το άλλο του μισό, την αδελφή-ψυχή του!

Μαρίνα Μόσχα
Υπάρχει τελικά η «αδελφή ψυχή» μας;

Τι εννοούμε όμως με αυτό τον όρο;

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως είναι δύσκολο να βρεις τον άνθρωπο που πραγματικά θα ταυτίζεσαι μαζί του, εκείνον που θα σε νιώθει και θα καταλαβαίνει πραγματικά πως αισθάνεσαι, τι σκέφτεσαι, ποιες είναι οι ανάγκες σου και θα έχει και εκείνος παρόμοια χαρακτηριστικά με εσένα!

Η πιο συνηθισμένη αντίληψη είναι πως ακόμα και αν βρεις την αδελφή-ψυχή σου, θα γίνει μόνο μία φορά, εφόσον μόνο ένα άτομο στον κόσμο αποτελεί για εσένα το τέλειο ταίριασμα που θα εγγυηθεί μία ευτυχισμένη σχέση ή έναν ευτυχισμένο γάμο!

Δεν είναι λίγοι επίσης και εκείνοι που πιστεύουν πως αν δεν βρεις το τέλειο ταίρι, δεν θα καταφέρεις ποτέ να έχεις μία τόσο καλή σχέση!

Τι πραγματικά ισχύει όμως;

Πράγματι, μπορεί να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που θα νιώσουμε πως είναι αυτό ακριβώς που είχαμε στο μυαλό μας και που τελικά στην πορεία του χρόνου μας βοηθά να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, τις σχέσεις με τους άλλους και με το περιβάλλον γενικότερα!

Ίσως ακούγεται πολύ ρομαντικό όλο αυτό και εύκολα θα μπορούσαμε να πούμε πως όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, πραγματικά βλέπει τον εαυτό του να βρίσκει τη δύναμη να κάνει πολλές αλλαγές στη ζωή του!

Απλά, αναρωτιέμαι κάποιες φορές, γιατί να πρέπει όλη αυτή η δύναμη να πηγάζει μέσα από κάποιον άλλον; Γιατί τόσο εύκολα πιστεύουμε πως εκείνος είναι που μας κάνει να νιώθουμε έτσι; Και όμως, όλη αυτή η δύναμη υπάρχει μέσα μας και τελικά εμείς απλά την βγάζουμε στην επιφάνεια. Δεν είναι ο άλλος που μας ολοκληρώνει αλλά εμείς που μπαίνουμε σε μία διαφορετική λειτουργία και τολμάμε να δοκιμάσουμε το «καινούργιο»…

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved