Μαθήματα ζωής: Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε σεξ; (vid)

Συχνότητα Σεξουαλικών Επαφών: Πόσες φορές πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι σεξ;

Μαρίνα Μόσχα
Μαθήματα ζωής:  Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε σεξ; (vid)

«Ο σύζυγός μου με πιέζει για να έχουμε πιο συχνές σεξουαλικές επαφές. Εγώ… δεν μπορώ, νιώθω κουρασμένη με το μεγάλωμα των παιδιών και τη φροντίδα του σπιτιού, εργάζομαι κιόλας… Από τη μία θυμώνω γιατί νιώθω πως δεν με καταλαβαίνει, από την άλλη νιώθω σα να μην είμαι ‘αρκετή’ για εκείνον… Φοβάμαι μήπως βρει άλλη...»

Πολλά ζευγάρια προβληματίζονται σχετικά με το ποια είναι η σωστή συχνότητα σεξουαλικών επαφών, μπαίνοντας σε μία διαδικασία να αξιολογούν τη σεξουαλική τους ζωή με νούμερα και όχι με την ικανοποίηση και την ηδονή που μπορούν να πάρουν από μία σεξουαλική συνεύρεση.

Ο άνδρας συνήθως, είναι εκείνος που ζητάει περισσότερο σεξ, βιώνοντας την απόρριψη στο ερωτικό του κάλεσμα, γεγονός που του δημιουργεί θυμό κι ένταση.

Η γυναίκα νιώθει πως δεν τη καταλαβαίνει, πως ενδιαφέρεται μόνο για την δική του σεξουαλική ικανοποίηση, εφόσον εκείνη επιφορτίζεται με περισσότερα πράγματα στη διάρκεια της ημέρας…

Αποτέλεσμα:

  1. Αντιμετωπίζουν το σεξ ως μία καταναγκαστική διαδικασία χωρίς απόλαυση!
  2. Κυνηγούν τους αριθμούς χωρίς να βλέπουν τις αιτίες που οδηγούν σε μία συχνότητα επαφών που δυσαρεστεί τον έναν από τους δύο ή και τους δύο – δεν βλέπουν δηλαδή το πραγματικό πρόβλημα!
  3. Επηρεάζονται από τα πρότυπα που προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε. και το life style, κυνηγώντας την «πλούσια» ερωτική ζωή.

Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός επαφών;



Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved