Έχω βουλωμένες σάλπιγγες: Μπορώ να κάνω παιδί; (vid)

Η απόφραξη των σαλπίγγων είναι συνηθισμένη αιτία υπογονιμότητας της γυναίκας;

Μενέλαος Λυγνός
Έχω βουλωμένες σάλπιγγες: Μπορώ να κάνω παιδί; (vid)

Έχει υπολογιστεί, πως μη διαβατότητα των σαλπίγγων εντοπίζεται σε ποσοστά, που κυμαίνονται μεταξύ του 30% και του 35% των γυναικών, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας. Τα ποσοστά αυτά καθιστούν τη μη διαβατότητα των σαλπίγγων ένα εκ των συνηθέστερων αιτίων γυναικείας υπογονιμότητας.

Δεν είναι η ίδια η αντιμετώπιση των περιπτώσεων, που η μία σάλπιγγα είναι μη διαβατή με αυτή των περιπτώσεων, στις οποίες αμφότερες οι σάλπιγγες είναι μη διαβατές.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις όμως συχνά συνιστάται σαν πρώτο στάδιο στην αντιμετώπιση της σχετιζόμενης με τη μη διαβατότητα των σαλπίγγων υπογονιμότητας, η διαγνωστική λαπαροσκόπηση.

Με την επέμβαση ελέγχουμε, αν υφίσταται το ενδεχόμενο ενδομητρίωσης, η οποία άλλωστε αποτελεί ίσως το συνηθέστερο αίτιο απόφραξης των σαλπίγγων ή ύπαρξης συμφύσεων, λόγω παλαιότερων φλεγμονών ή χειρουργικών επεμβάσεων της περιοχής.

Μάθετε για την υπογονιμότητα λόγω μη διαβατότητας των σαλπίγγων μέσα από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!






Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved