Γεννιούνται περισσότερα αγόρια ή κορίτσια; (vid)

Τι είναι το «Φαινόμενο του επιστρέφοντος στρατιώτη» ;

Μενέλαος Λυγνός
Γεννιούνται περισσότερα αγόρια ή κορίτσια; (vid)

Το φύλο του εμβρύου καθορίζεται σε επίπεδο γενετικού υλικού, δηλαδή σε επίπεδο DNA.

Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι οργανωμένο σε μικρά «πακέτα», που ονομάζονται χρωμοσώματα. Μέσα στα χρωμοσώματα περιέχονται κωδικοποιημένες όλες εκείνες οι πληροφορίες, που είναι απαραίτητες για την ορθή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού.

Η γυναίκα δεν παράγει νέα ωάρια. Στις ωοθήκες της εντοπίζονται ανώριμα ωάρια, τα οποία δημιουργήθηκαν, όσο αυτή ήταν ακόμα έμβρυο. Σε κάθε εμμηνορρυσιακό κύκλο ένα από αυτά τα ανώριμα ωάρια ωριμάζει και απελευθερώνεται με την ωοθυλακιορρηξία, οπότε και είναι έτοιμο για γονιμοποίηση.

Στο ζυγωτό κάθε χρωμόσωμα, που προέρχεται από τη μητέρα ενώνεται με το όμοιό του, που προέρχεται από τον πατέρα και με τον τρόπο αυτό σχηματίζεται το ζεύγος.

Έτσι, θα μπορούσε να πει κανείς, πως ο κάθε γαμέτης περιέχει μόνον τη «μισή» πληροφορία, που είναι απαραίτητη για την ορθή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού, ενώ το ζυγωτό – χάρη στην ένωση δύο «μισών» γαμετών – περιέχει όλη την πληροφορία, που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού.

Πώς λοιπόν καθορίζεται το φύλο του μωρού και τι είναι το "Φαινόμενο του επιστρέφοντος στρατιώτη"; Απαντήσεις ευθύς αμέσως στο video που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved