Πότε να κάνω σεξ για κορίτσι και πότε για αγόρι; (vid)

Ποιες ημέρες του κύκλου αυξάνουν τις πιθανότητες να κάνετε αγόρι και ποιες κορίτσι.

Μενέλαος Λυγνός
Πότε να κάνω σεξ για κορίτσι και πότε για αγόρι; (vid)

Οι θεωρίες, που προσπαθούν να εντοπίσουν τις ημέρες του κύκλου, στις οποίες, αν γίνει επαφή, είναι αυξημένες οι πιθανότητες να γίνει σύλληψη αγοριού ή κοριτσιού, βασίζονται σε κάποια – εν πολλοίς υποθετικά – χαρακτηριστικά των σπερματοζωαρίων, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με το αν αυτά περιέχουν Χ ή Υ χρωμόσωμα.

Όπως συμβαίνει και με τα άλλα μέλη των ζευγών χρωμοσωμάτων, το ένα μέλος προέρχεται από τον πατέρα και το άλλο από τη μητέρα.Υπάρχουν δύο είδη φυλετικών χρωμοσωμάτων: το Χ και το Υ. Αν το ζεύγος φυλετικών χρωμοσωμάτων αποτελείται από δύο Χ χρωμοσώματα, τότε το μωρό είναι κορίτσι, ενώ αν το ζεύγος αποτελείται από ένα Χ και ένα Υ χρωμόσωμα, τότε το μωρό είναι αγόρι.

Τα ωάρια περιέχουν μόνον Χ χρωμοσώματα, ενώ τα μισά σπερματοζωάρια περιέχουν Χ χρωμοσώματα και τα μισά Υ χρωμοσώματα. Αφού τα Υ είναι αποκλειστικά πατρικής προέλευσης, το φύλο του μωρού καθορίζεται από τα σπερματοζωάρια, δηλαδή από τον πατέρα. Έτσι, αν το σπερματοζωάριο έχει Χ χρωμόσωμα, θα γεννηθεί κορίτσι, ενώ αν έχει Υ χρωμόσωμα, θα γεννηθεί αγόρι.

Δείτε πότε είναι πιο πιθανό να "πιάσετε" κορίτσι και πότε αγόρι, στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr.



Διαβάστε περισσότερα από το θέμα ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved