Μένω έγκυος από τα προσπερματικά υγρά; (vid)

Εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά; Μάθετε τι ισχύει.

Μενέλαος Λυγνός
Μένω έγκυος από τα προσπερματικά υγρά; (vid)

Τα προσπερματικά υγρά φαίνεται, πως παράγονται από κάποια όργανα, τα οποία ονομάζονται αδένες και εντοπίζονται κατά μήκος της ουρήθρας.

Οι πρώτοι, που ισχυρίστηκαν, πως τα προσπερματικά υγρά περιέχουν σπερματοζωάρια ήταν οι Masters & Johnson σε μία μελέτη τους του 1966. Εντούτοις, οι ερευνητές αυτοί δεν κατάφεραν να δώσουν στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό τους.

Έκτοτε όμως σε κάποιες μικρές μελέτες καταγράφηκε αριθμός σπερματοζωαρίων στα προσπερματικά υγρά. Η πιο συστηματική σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε το 2011. Οι συγγραφείς της μελέτης αυτής κατέγραψαν την ύπαρξη σπερματοζωαρίων στα προσπερματικά υγρά αρκετών ανδρών.

Δεν κατέστη δυνατό να υπολογιστεί η πιθανότητα μια γυναίκα να μείνει έγκυος από τα σπερματοζωάρια των προσπερματικών υγρών, αλλά η ύπαρξη και μόνο αυτών των σπερματοζωαρίων καθιστούν τα προσπερματικά υγρά «ικανά» να προκαλέσουν εγκυμοσύνη.

Μάθετε όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για προσπερματικά υγρά στο video που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του Μothersblog.gr.



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved