Μπορούμε να δούμε, αν το έμβρυο είναι αυτιστικό;

Μήπως το μωρό μου είναι αυτιστικό; Πώς μπορούμε να το εξετάσουμε;

Μενέλαος Λυγνός
Μπορούμε να δούμε, αν το έμβρυο είναι αυτιστικό;

Καταρχήν έχουμε τον υπερηχογραφικό έλεγχο του εμβρύου. Υπάρχουν σημεία, τα οποία με τον έλεγχο αυτό μπορούμε να διακρίνουμε, πού συνδέονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την εκδήλωση αυτισμού; Η απάντηση είναι όχι.

Έχει διατυπωθεί η θεωρία της σύνδεσης της εκδήλωσης αυτισμού με ενδεχόμενη φλεγμονή σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, τις οποίες εντοπίζουμε με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας. Εντούτοις, η σύνδεση μεταξύ του αυτισμού και της φλεγμονής του εγκεφάλου είναι μια θεωρία, η οποία, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία.

Ένας άλλος τρόπος, για να ελέγξουμε την κατάσταση του εμβρύου είναι η εξέταση βιολογικού υλικού, το οποίο λαμβάνουμε είτε απευθείας από το έμβρυο με την αμνιοπαρακέντηση, ή τη λήψη τροφοβλάστης, είτε από το αίμα της εγκύου. Είναι αυτό αρκετό;

Δείτε το βίντεο που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του Mothersblog.gr και λύστε όλες τις απορίες σχετικά με τον αν μπορούμε να προβλέψουμε, αν το παιδί που ακόμα κυοφορείται, μπορεί να είναι αυτιστικό.



Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δείτε όλα τα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr
email: care@eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved