Γονείς απέκτησαν δίδυμα, που είχαν καταψυχθεί 30 χρόνια πριν (vid)

Για πόσο καιρό είναι δυνατόν να συντηρηθούν τα καταψυγμένα έμβρυα;

Μενέλαος Λυγνός
Γονείς απέκτησαν δίδυμα, που είχαν καταψυχθεί 30 χρόνια πριν (vid)
Bigstock

Την άνοιξη του 1992, όπως αναφέρει το CNN σε άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2022 στις Η.Π.Α., ένα ανώνυμο παντρεμένο ζευγάρι απεφάσισε να καταφύγει στην εξωσωματική γονιμοποίηση, προκειμένου να τεκνοποιήσει. Ο σύζυγος διένυε τα πρώτα χρόνια της έκτης δεκαετίας της ζωής του, ενώ στη διαδικασία χρησιμοποιήθηκαν ωάρια από δωρεά και δότρια ήταν μία 34χρονη.

Τα προκύψαντα έμβρυα καταψύχθηκαν στις 22 Απριλίου 1992 και παρέμειναν σε κρυοσυντήρηση έως και το 2007, οπότε και το ζευγάρι αποφάσισε να δωρίσει τα έμβρυα, με την ελπίδα, πως κάποια οικογένεια θα κατάφερνε να μεγαλώσει χάρη σε αυτά…

Όπερ και εγένετο! Στις 31 Οκτωβρίου του 2022 ήλθαν στον κόσμο η Lydia και ο Timothy Ridgeway! Πρόκειται μάλλον για τα μωρά, που γεννήθηκαν μετά από την πιο μακροχρόνια κατάψυξη εμβρύων: 30 χρόνια. Την προηγούμενη σχετική «επίδοση» κρατούσε η Molly Gibson, η οποία γεννήθηκε το 2020 από έμβρυο, που είχε καταψυχθεί 27 χρόνια πριν. Η Molly είχε με τη σειρά της «πάρει» τη θέση της αδελφής της Emma, η οποία κατείχε την αμέσως προηγούμενη «επίδοση», αφού είχε γεννηθεί από έμβρυο, που είχε καταψυχθεί 22 χρόνια πριν.

Δείτε όλη την ιστορία των γονιών που απέκτησαν δίδυμα με ωάρια που είχαν καταψυχθεί 30 χρόνια πριν, στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved