Υπάρχουν εξετάσεις που δείχνουν αν πλησιάζει η εμμηνόπαυση; (vid)

Πώς γίνεται η διάγνωση της εμμηνόπαυσης.

Μενέλαος Λυγνός
Υπάρχουν εξετάσεις που δείχνουν αν πλησιάζει η εμμηνόπαυση; (vid)
Κατά μέσο όρο η εμμηνόπαυση επέρχεται στην ηλικία των 51 ετών. Bigstock

Η εμμηνόπαυση – κατά κανόνα – δεν εκδηλώνεται «μία κι έξω», αλλά προηγείται μία «μεταβατική περίοδος», η οποία αποκαλείται και «κλιμακτήριος». Κατά την κλιμακτήριο η δραστηριότητα των ωοθηκών βαίνει μειούμενη.

Η προοδευτική αυτή κάμψη της ωοθηκικής δραστηριότητας αντικατοπτρίζεται τόσο σε αναφερόμενες από τη γυναίκα μεταβολές στην περίοδό της, αλλά και σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Πώς αλλάζει η περίοδος της γυναίκας, όσο πλησιάζει στην εμμηνόπαυση;

Συνήθως, γυναίκες, οι οποίες εισέρχονται στην κλιμακτήριο , διαπιστώνουν, πως η περίοδός τους παρουσιάζει αστάθεια, ήτοι χάνεται η χαρακτηριστική της «ρυθμικότητα» και καθίσταται λιγότερο «προβλέψιμη».

Κατά μέσο όρο η εμμηνόπαυση επέρχεται στην ηλικία των 51 ετών. Το ηλικιακό φάσμα εντός του οποίου είναι πιθανότερο μια γυναίκα να έχει την εμπειρία της εμμηνόπαυσης κυμαίνεται μεταξύ των 48 και των 55 ετών.

Υπάρχει όμως και ποσοστό 1% περίπου των γυναικών, οι οποίες θα βιώσουν τη λεγόμενη πρόωρη εμμηνόπαυση πριν την συμπλήρωση του 40ου έτους της ηλικίας του.

Δείτε ποιες εργαστηριακές εξετάσεις δείχουν, πως είστε στην κλιμακτήριο στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved