Τι είναι η τραχηλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται (vid)

Ποια είναι τα αίτια και τα συμπτώματα της τραχηλίτιδας.

Μενέλαος Λυγνός
Τι είναι η τραχηλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται (vid)
Πολλές γυναίκες με τραχηλίτιδα δεν έχουν συμπτώματα Bigstock

Η τραχηλίτιδα είναι μια φλεγμονή, ένας ερεθισμός δηλαδή, της περιοχής του τραχήλου της μήτρας. Ο τράχηλος είναι η πύλη της κοιλότητας της μήτρας, την οποία ονομάζουμε ενδομητρική κοιλότητα, στον κόλπο.

Η τραχηλίτιδα συχνά δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα και εντοπίζεται από το test Παπανικολάου, το οποίο λαμβάνεται κατά τη διάρκεια του ετήσιου τακτικού γυναικολογικού ελέγχου.

Άλλες πάλι φορές η διάγνωση της τραχηλίτιδος γίνεται από το γυναικολόγο, αφού η γυναίκα αναζητήσει ιατρική συμβουλή, διότι παρατηρεί αύξηση των κολπικών εκκρίσεων. Οι κολπικές αυτές εκκρίσεις μπορεί να έχουν χρώμα υποκίτρινο (κίτρινο ανοιχτό), υπόλευκο (γκρι), καφέ ή πράσινο και δυσάρεστη οσμή.

Σε μερικές περιπτώσεις η τραχηλίτιδα συνδέεται και με κολπική αιμόρροια εκτός περιόδου, η οποία μπορεί να είναι αυτόματη ή να εμφανίζεται μετά από σεξουαλική επαφή. Η ποσότητα αίματος συνήθως δεν είναι σημαντική και συχνά πρόκειται απλά για μερικές σταγόνες αίμα, που εντοπίζονται στο εσώρουχο ή τη σερβιέτα.

Λύστε όλες σας τις απορίες για την τραχηλίτιδα στο video που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved