Αιμορραγία στο πρώτο τρίμηνο της κύησης

  • Πόσο συχνά εμφανίζεται αιμορραγία κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης;
  • Ποιες μη παθολογικές καταστάσεις ενδέχεται να προκαλέσουν κολπική αιμόρροια στο πρώτο τρίμηνο;
Μενέλαος Λυγνός
Αιμορραγία στο πρώτο τρίμηνο της κύησης

Η αιμορραγία είναι ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα της κύησης τόσο κατά το πρώτο τρίμηνο, όσο και αργότερα.Η διαρκούντος του πρώτου τριμήνου εμφανισθείσα κολπική αιμόρροια - όπως είναι και ο ακριβέστερος όρος - δεν συνεπάγεται απαραίτητα πρόβλημα για την εξέλιξη της κύησης και την ασφάλεια του μωρού, αλλά εν πάσει περιπτώσει αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Ποιες μη παθολογικές καταστάσεις ενδέχεται να προκαλέσουν κολπική αιμόρροια στο πρώτο τρίμηνο;

Μία γυναίκα ενδέχεται να αναφέρει κολπική αιμόρροια 1 με 2 εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση του ωαρίου. Συχνά, η κατά κανόνα περιορισμένη τόσο σε διάρκεια, όσο και σε ένταση αυτή αιμόρροια συνδέεται με την εμφύτευση του εμβρύου στο τοίχωμα της μήτρας. Ως εκ τούτου ονομάζεται αιμόρροια εμφύτευσης και αποτελεί τρόπον τινά «φυσιολογικό» επακόλουθο της έναρξης της κύησης, ενώ συγκαταλέγεται και μεταξύ των πρώτων σημείων εγκυμοσύνης.Αρκετές γυναίκες μάλιστα με δεδομένο, πως η αιμόρροια εμφύτευσης εμφανίζεται κοντά στην ημερομηνία της αναμενόμενης επομένης εμμηνορρυσίας, θεωρούν, ότι απλά ήρθε η επόμενη περίοδος και δεν συνειδητοποιούν, πως βρίσκονται ενώπιον αρχομένης κύησης.

Δείτε γιατί μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved