Πώς μπορούμε να δούμε τις γόνιμες ημέρες με υπερηχογράφημα (vid)

  • Τι μπορούμε να δούμε με το υπερηχογράφημα;
  • Πώς οι αλλαγές αυτές στη μήτρα και στις ωοθήκες απεικονίζονται στο υπερηχογράφημα;

 

Μενέλαος Λυγνός
Πώς μπορούμε να δούμε τις γόνιμες ημέρες με υπερηχογράφημα (vid)

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος είναι ένας φθηνός, αξιόπιστος και μη επεμβατικός τρόπος απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο των εσωτερικών οργάνων, αλλά και του κυήματος, όταν πρόκειται για εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, η διενέργεια υπερηχογραφήματος δεν συνδέεται με καταπόνηση του εξεταζομένου. Έτσι, θα μπορούσε να πει κανείς, πως η εξέταση αυτή μας έχει «ανοίξει τα μάτια» σε ό,τι αφορά τη μορφολογία, αλλά και τη λειτουργία του σώματός μας.

Χάρη στον υπερηχογραφικό έλεγχο μπορούμε σήμερα να εξετάσουμε τη μήτρα και τις ωοθήκες και να εντοπίσουμε τυχόν μορφώματα, όπως ινομυώματα ή πολύποδες, αλλά και εξετάζοντας τις μορφολογικές αλλαγές, που τα όργανα αυτά παρουσιάζουν κατά τη διάρκεια του κύκλου, να εκτιμήσουμε πότε είναι οι γόνιμες ημέρες τις γυναίκας.

Πώς οι αλλαγές αυτές στη μήτρα και στις ωοθήκες απεικονίζονται στο υπερηχογράφημα;

Με το υπερηχογράφημα φυσικά, δεν μπορούμε να δούμε το ίδιο το ωάριο. Δια της εξέτασης αυτής μπορούμε όμως να μετρήσουμε το πάχος του ενδομητρίου, αλλά και το μέγεθος του ωοθυλακίου. Από τις μετρήσεις αυτές σε διαδοχικές ημέρες μέσα στον ίδιο κύκλο, είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε με ακρίβεια της γόνιμες ημέρες της γυναίκας, ώστε να δώσουμε τις σχετικές οδηγίες για επαφή του ζευγαριού ή σπερματέγχυση.

Λύστε όλες σας τις απορίες σχετικά με τον εντοπισμό των γόνιμων ημερών μέσω υπερηχογραφήματος στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά σε συνεργασία με το mothersblog.gr



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved