Γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά να αγαπούν τον εαυτό τους

Η αγάπη παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Το να αγαπάμε τους άλλους όμως προϋποθέτει ότι πρώτα αγαπάμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό είναι και κάτι βασικό που πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας.

Γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά να αγαπούν τον εαυτό τους

Το να αγαπάς τον εαυτό σου δεν σε κάνει εγωιστή. Έχουμε όλοι υποχρέωση να αγαπάμε αυτό που είμαστε και να μας έχουμε ως προτεραιότητα. Είναι κάτι που από μικρή ηλικία πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ώστε να τους γίνει βίωμα. Είναι μια υποχρέωση που έχουμε και οι ίδιοι ως γονείς απέναντι στον εαυτό μας, για να μπορούμε να δώσουμε περισσότερη αγάπη στην οικογένειά μας.

Να σέβεσαι τον εαυτό σου.

Είναι βασικό να σεβόμαστε τις ανάγκες και τα θέλω μας. Να φροντίζουμε ώστε κάθε τι που κάνουμε, κάθε απόφαση που παίρνουμε αγκαλιάζει αυτό που είμαστε, αυτό που νιώθουμε. Να κάνουμε το σωστό για εμάς και όχι αυτό που μας υπαγορεύουν οι άλλοι ως σωστό. Πρώτα σεβόμαστε τον εαυτό μας και μετά τους άλλους. Ένα καταπιεσμένο άτομο δεν μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά σε ένα σύνολο.

Να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου.

Που και που είναι καλό να αφιερώνουμε χρόνο μόνο για εμάς. Να κάνουμε αυτά που μας ευχαριστούν και να μας επιβραβεύουμε για τον κόπο και την προσπάθεια μας.

Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου.

Πρέπει να είμαστε η καλύτερη παρέα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι γινόμαστε αντικοινωνικοί. Χρειαζόμαστε ποιοτικό χρόνο μόνο με τον εαυτό μας. Χρόνο για να βάλουμε σε σειρά τις σκέψεις μας, να ηρεμήσουμε. Μια βόλτα, ένα ήσυχο απόγευμα στο σπίτι με το αγαπημένο μας βιβλίο, μπορούν να γεμίσουν τις μπαταρίες μας και να μας φέρουν πιο κοντά στο -παραμελημένο πολλές φορές- εγώ μας.

Να αποδέχεσαι τον εαυτό σου.

Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν χρειάζεται να είναι τέλειος. Οφείλουμε να αγαπήσουμε όλες μας τις πλευρές και τα ελαττώματά μας. Ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και αυτό είναι και η μαγεία της ύπαρξής μας.

Να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Ένα υγιές μυαλό χρειάζεται και ένα εξίσου υγιές σώμα. Το να τρεφόμαστε σωστά, να γυμναζόμαστε, δεν είναι απλά ένα “πρέπει”, είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στον εαυτό μας. Δεν κάνουμε τίποτε από αυτά για τους άλλους, αλλά μόνο για εμάς τους ίδιους, για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ποιοτική ζωή.

Να αγαπάς τον εαυτό σου.

Να σε αγαπάς όχι επιφανειακά, αλλά κάνοντας πράξη όλα τα παραπάνω. Να σε αγαπάς για να αγαπήσεις και να αγαπηθείς ακόμα περισσότερο.

Θα με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον egwthasoutapw

Διαβάστε επίσης

Το μυστικό συστατικό για να είναι ευτυχισμένο το παιδί σας είναι η αγάπη!
Η «κατάρα» του να είσαι πάντα το… «καλό παιδί»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved