
Φολικό οξύ και εγκυμοσύνη
Συχνά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αναρωτιόμαστε αν τρεφόμαστε σωστά και αν λαμβάνουμε όλες εκείνες τις βιταμίνες και τα οξέα που πρέπει.

Σίγουρα ο γυναικολόγος σας είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος που μπορεί να σας δώσεις τις απαραίτητες οδηγίες όσον αφορά την διατροφή σας τους μήνες της εγκυμοσύνης. Ένα συμπλήρωμα ιδιαίτερα σημαντικό είναι το φολικό οξύ. Τι είναι;
Είναι μια από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το όποιο κυρίως κατά το πρώτο τρίμηνο βοηθά το έμβρυο να δημιουργήσει σωστά το νευρικό σωλήνα. Σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές ενός ειδικού θα πρέπει να λαμβάνετε τουλάχιστον 0,4 mg, σε καθημερινή βάση για τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Συνήθως οι ειδικοί προτείνουν αυτό το συμπλήρωμα, ωστόσο δείτε και ποιες τροφές είναι πλούσιες σε αυτό.
- Σπανάκι, αβοκάντο, μπανάνες, λάχανο, καρύδια, ψωμί, δημητριακά, καστανό ρύζι, κρόκος αυγού, πορτοκάλια, μανταρίνια, μαρούλια, μπρόκολο, αβγά, φακές, σολομός και γιαούρτι.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.