Εγκυμοσύνη και αεροπλάνο: Μπορώ να ταξιδέψω;

Το γεγονός ότι είστε έγκυος δε σημαίνει ότι πρέπει να μένετε συνέχεια στο σπίτι. Εάν έχετε μία εγκυμοσύνη που εξελίσσεται ομαλά, λαμβάνοντας τις στοιχειώδεις προφυλάξεις μπορείτε και εσείς να κάνετε τα ταξιδάκια σας.

Εγκυμοσύνη και αεροπλάνο: Μπορώ να ταξιδέψω;

Αν τώρα χρειαστεί να πάρετε αεροπλάνο, να ξέρετε ότι ο γενικός κανόνας στις αεροπορικές εταιρείες επιτρέπει στις εγκύους να ταξιδεύουν μέχρι την 36η εβδομάδα. Ομως η οδηγία που δίνεται γενικώς για τα ταξίδια στην περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι να πραγματοποιούνται ανάμεσα στη 18η και 24η εβδομάδα, όταν ο κίνδυνος αποβολής και πρόωρου τοκετού, είναι μικρός. Βέβαια θα πρέπει πάντα να είστε σε συνεννόηση με το γιατρό σας καθώς επίσης να έχετε και μία επιστολή από τον γυναικολόγο σας που να επιβεβαιώνει εγγράφως ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψετε αεροπορικώς.

Για να γίνει το ταξίδι σας πιο άνετο:

Πίνετε συχνά νερό για να μην αφυδατωθείτε.

Καθίστε κοντά στο διάδρομο, ώστε να μπορείτε να σηκώνεστε όσο συχνά θέλετε είτε για να πάτε στην τουαλέτα είτε για να ξεπιαστείτε.

Τεντώστε στα πόδια σας. Προσπαθήστε να κουνάτε τα πόδια σας και να μη τα αφήνετε σε ακινησία. Ετσι θα βοηθήσετε το κυκλοφορικό σας και θα αποτρέψετε πιθανές θρομβώσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved