Ποια βερνίκια νυχιών μπορώ να χρησιμοποιήσω άφοβα την περίοδο της εγκυμοσύνης μου;

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν είναι επιβλαβές για την υγεία του μωρού σας το βάψιμο των νυχιών την περίοδο της εγκυμοσύνης σας;

Ποια βερνίκια νυχιών μπορώ να χρησιμοποιήσω άφοβα την περίοδο της εγκυμοσύνης μου;


Οι απόψεις διίστανται. Αν και δεν υπάρχουν μελέτες που να υπονοούν ότι το βάψιμο των νυχιών είναι επικίνδυνο για το έμβρυο, εντούτοις κάποιοι ειδικοί συστήνουν στις εγκυμονούσες να το αποφεύγουν κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης. Τα βερνίκια νυχιών περιέχουν χημικά συστατικά, όμως αυτά δεν απορροφώνται από τα νύχια ή το δέρμα, και έτσι δεν έχουν ποτέ συσχετιστεί με γενετικές ανωμαλίες σε έμβρυα ή με επιπλοκές στην εγκυμοσύνη. Υπάρχει μερίδα γυναικολόγων – μαιευτήρων που θεωρούν ότι το βάψιμο των νυχιών δεν επηρεάζει σε τίποτα την ομαλή εξέλιξη του εμβρύου, όμως υπάρχουν και αυτοί που απαγορεύουν ρητά στις γυναίκες που εγκυμονούν να βάφουν τα νύχια τους. Η επιστήμη τελικά βρήκε λύση και σε αυτό, οπότε μην αγχώνεστε και μη μπαίνετε σε διλήμματα. Άλλωστε αυτή την περίοδο δεν πρέπει να γεμίζετε το μυαλό σας με περιττά άγχη!
1.Knocked Up Nails. Εξαλείφοντας τέσσερις χημικές ουσίες από τα συστατικά του ,τα Knocked Up Nails ισχυρίζονται ότι είναι τα ασφαλέστερα βερνίκια νυχιών που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όταν είστε έγκυες! Είναι το πρώτο βερνίκι στο κόσμο που δεν έχει τέσσερα επικίνδυνα στοιχεία, και στόχο του έχει τις γυναίκες που ψάχνουν απεγνωσμένα ασφαλή βερνίκια νυχιών για να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
2.«OPI» και «Deborah Lipmann». Κι αυτά τα προϊόντα δημιούργησαν ασφαλή βερνίκια νυχιών αφού μέχρι στιγμής έχουν εξαλειφθεί από την σύστασή τους τρία χημικά συστατικά: η φορμαλδεΰδη, η dibutyl phthlate (DBP), και το τολουόλιο. Μάλιστα τα προϊόντα αυτά είναι γνωστά ως τα «βερνίκια νυχιών χωρίς τα τρία συστατικά».
Επίσης μην ξεχάσετε να ρίξετε μία ματιά στα βερνίκια νυχιών «Mineral Fusion», «Mani Pure», «Scotch Naturals», «Karma Hues» και «Piggy Paint» που μας σύστησε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram η εγκυμονούσα Τζένιφερ Στάνο! Όλα αυτά τα προϊόντα μπορείτε να τα προμηθευτείτε κατόπιν παραγγελίας από διάφορα sites – ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το Amazon καθώς έρχονται από το εξωτερικό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved