Πόσα θα έβγαζε μια μαμά αν πληρωνόταν για τις δουλειές του σπιτιού;

Το θέμα της προσφοράς μιας μητέρας μέσα στο σπίτι και του αντικρύσματος της σε χρήμα είναι κάτι που έχει φέρει ουκ ολίγες οικογενειακές προστριβές στην πορεία των χρόνων. Και δεν απασχολεί μόνο τις Ελληνίδες... 

Στο εξωτερικό γίνονται και ειδικές έρευενες για αυτό το θέμα και βγαίνουν και συμπεράσματα για την άνοδο ή την πτώση της χρηματικής αξίας των εργασιών που μια μητέρα κάνει στο σπίτι καθημερινά. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα τη μείωση του μισθού τους θα αντιμετώπιζαν  φέτος οι μητέρες και σύζυγοι, εάν πληρώνονταν πραγματικά για τις δουλειές που κάνουν στο σπίτι.

Υπολογίζοντας τις 14 κύριες δουλειές που κάνει μία μητέρα, μεταξύ των οποίων είναι το μαγείρεμα, το καθάρισμα, η φροντίδα των παιδιών κτλ, το αμερικανικό Insure.com καταρτίζει τον Mother's Day Index (δείκτη της Ημέρας της Μητέρας), που ουσιαστικά δείχνει πόσα θα έβγαζαν οι μητέρες, εάν πληρώνονταν από την ελεύθερη αγορά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ο δείκτης δείχνει ότι φέτος, ο μισθός μιας μητέρας θα έπεφτε στα 59.862 δολάρια ετησίως, από 60.182 δολάρια το 2012 και 61.436 δολάρια το 2011.

Η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι οι αμοιβές για κάποιες από τις βασικές δουλειές που γίνονται μέσα στο σπίτι έχουν πέσει.

Το μόνο σίγουρο, αλλά και στοιχείο που επιβεβαιώνεται από την έρευνα, είναι ότι η τυπική μητέρα δουλεύει πολύ περισσότερο από 40 ώρες την εβδομάδα.

Πηγή:Newmoney.gr

Πόσα θα έβγαζε μια μαμά αν πληρωνόταν για τις δουλειές του σπιτιού;
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved