Πώς νέες μαμάδες μπορεί να αποκτήσουν Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ODC)

Έντεκα μήνες αφότου η Rebecca Lopez έφερε στον κόσμο τον τρίτο της γιο, τον Noah, ο σύζυγός της James της ανακοίνωσε ότι την εγκατέλειπε.

Πώς νέες μαμάδες μπορεί να αποκτήσουν Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ODC)

Δεν ήταν ότι δεν την αγαπούσε πια, όμως έβρισκε εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να ζήσει μαζί της λόγω της πολύ κακής συμπεριφοράς της.
Η Rebecca είχε αναπτύξει Obsessive Compulsive Disorder, δηλαδή Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή κατά την οποία οι πάσχοντες από αυτή την ασθένεια έχουν πάρα πολύ μεγάλο άγχος, νεύρα, φοβίες που δεν είχαν πριν και επαναλαμβανόμενες σκέψεις που τους γίνονται εμμονή. Για παράδειγμα μπορεί να πλύνουν από πάνω μέχρι κάτω ένα μπάνιο, παρ' ό λο που έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο λίγες ώρες πριν. Στην περίπτωση της Rebecca αυτή η ψυχική διαταραχή ήρθε μετά τη γέννα, κάτι που μπορεί να συμβεί στο 11% των νέων μητέρων, ποσοστό βέβαια πολύ μικρότερο από αυτό που παρουσιάζουν οι γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη. Ευτυχώς για την Rebecca και τον σύζυγό της, γρήγορα ήρθε η ιατρική γνωμάτευση αλλά και ο τρόπος για να απαλλαγεί ολοκληρωτικά από την ασθένεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved