Γυναίκες σε άδεια μητρότητας έχουν ανασφάλεια για την επιστροφή τους στη δουλειά!

Έντεκα μήνες αφότου έχουν γεννήσει, οι νέες μητέρες νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια για τον εργασιακό τους χώρο.

Γυναίκες σε άδεια μητρότητας έχουν ανασφάλεια για την επιστροφή τους στη δουλειά!

Οκτώ στις δέκα γυναίκες δεν έχουν πλέον τη διάθεση για δουλειά ενώ χάνουν και όποια αυτοπεποίθηση ένιωθαν για τον χώρο εργασίας τους.
· Περνούν κρίση επαναπροσδιορισμού της αυτοπεποίθησής τους ενώ τα 2/3 παραδέχονται ότι νιώθουν ανασφάλεια που πρόκειται να επιστρέψουν στη δουλειά. Το 57% λέει πως δεν νιώθει πλέον ικανό να επιστρέψει και να γίνει ένα με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Το 45% επίσης έχει αποδειχτεί ότι δεν έρχεται σε επαφή ούτε μιλάει με άλλον ενήλικα.
Η έρευνα που έγινε περίπου σε 2000 γυναίκες, έδειξε ότι οι απαιτήσεις που έχει μία μητέρα όταν καλείται να διοικήσει μία οικογένεια, κάνουν τη γυναίκα –οκτώ στις δέκα περιπτώσεις- να νιώθει ότι δεν έχει κανένα άλλο κίνητρο, δεν έχει αυτοπεποίθηση και είναι κοινωνικά απομονωμένη. Μάλιστα τα 2/3 αυτών των γυναικών πιστεύουν εκείνη τη δεδομένη στιγμή πως όταν επιστρέψουν από την άδεια, δεν θα είναι αποδεκτές από τους συναδέλφους τους και ότι δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και την πίεση της δουλειάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved