Εξάψεις εμμηνόπαυσης: Οι παράγοντες κινδύνου που εντοπίζονται στην εγκυμοσύνη

Προβλήματα που ταλαιπωρούν μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μπορεί να την επηρεάσουν και αργότερα στη ζωή της και συγκεκριμένα κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα που πρόκειται να παρουσιαστούν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (NAMS) στο Σαν Ντιέγκο.

Εξάψεις εμμηνόπαυσης: Οι παράγοντες κινδύνου που εντοπίζονται στην εγκυμοσύνη

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες που στην εγκυμοσύνη τους εμφανίζουν υπερτασικές διαταραχές ή διαβήτη ταλαιπωρούνται στην εμμηνόπαυση από συχνότερες εξάψεις.

Προκειμένου να εξετάσουν τη σχέση εξάψεων και διαταραχών της εγκυμοσύνης, οι ερευνητές συγκέντρωσαν και ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερες από 2.200 γυναίκες που είχαν συμμετάσχει στην επιδημιολογική μελέτη SWAN με θέμα την υγεία των γυναικών στη μέση ηλικία.

Από τα δεδομένα προέκυψε ότι οι υπερτασικές διαταραχές και ο διαβήτης κύησης συσχετίζονται με μεγαλύτερο αριθμό εξάψεων στην εμμηνόπαυση. Αντιθέτως, οι γυναίκες που δεν είχαν κάνει παιδί είχαν πολύ λιγότερες εξάψεις όταν πέρασαν το στάδιο της εμμηνόπαυσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved