Εγκυμοσύνη και έμβρυο: Πως να αρχίσετε την επικοινωνία σας μαζί του

Όταν είστε στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να μην έχετε νιώσει ακόμα το μωρό σας να κινείται.

Εγκυμοσύνη και έμβρυο: Πως να αρχίσετε την επικοινωνία σας μαζί του

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν κινείται κανονικά. Όσο μεγαλώνει καταλαμβάνει πιο πολύ χώρο στη μήτρας σας και σιγά σιγά θα αρχίσετε να νιώθετε τις πρώτες του κινήσεις.

Εκεί είναι που θα αρχίσετε να έχετε και την ανάγκη να επικοινωνήσετε με κάποιο τρόπο μαζί του. Να ξέρετε πως κάθε φορά που το σκέφτεστε ή μιλάτε για αυτό, το δέσιμο μεταξύ σας αυξάνεται.

Για να είναι ακόμα πιο άμεσο το δέσιμο σας, μπορείτε να τρίβετε την κοιλίτσα σας, να του τραγουδάτε, να του μιλάτε να το ηρεμείτε.

Εκείνο θα επικοινωνεί μαζί σας με κλωτσιές, οι οποίες γίνονται αισθητές και πιο δυνατές με τον καιρό.

Το μωρό σας είναι σε θέση από πολύ νωρίς, να αντιληφθεί το άγχος και το στρες σας. Έτσι οι παλμοί του κάθε φορά που είστε ανήσυχες, αυξάνονται ή αντίστοιχα όταν ηρεμείτε, χαλαρώνουν.

Είναι πολύ σημαντικό, να προσπαθείτε και εντέλει να καταφέρνετε να το τονώνετε συναισθηματικά.

bigstock Happy Couple Waiting For Baby 159895136

Άμα νιώθετε πως είναι πολύ δραστήριο για παράδειγμα, μπορείτε να του τραγουδάτε ζωηρά τραγούδια, ή όταν το νιώθετε ήρεμο να του τραγουδάτε απαλά και ήρεμα τραγούδια.

Αν δυσκολεύεστε να το φαντασιώνεστε, μπορείτε να βάλετε σε ένα φανερό σημείο το υπερηχογράφημα σας που θα σας θυμίζει το μικρό ανθρωπάκι που μεγαλώνει μέσα στην κοιλίτσα σας ή να γράψετε ένα γράμμα αφιερωμένο σε αυτό ώστε τα συναισθήματα σας να γίνουν πιο έντονα και να μπορέσουν να εκφραστούν με κάποιο τρόπο.

Είναι η περίοδος που αρχίζετε να δημιουργείτε τον δεσμό σας μαζί του και είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχετε ενεργά στην ανάπτυξη του ήδη από την στιγμή που δεν έχει «βγει» στον έξω κόσμο, αλληλοεπιδρώντας μαζί του.

Να ξέρετε άλλωστε, πως πολλοί ειδικοί, υποστηρίζουν πως ειδικά μετά την 16η εβδομάδα κύησης, τα μωρά όχι μόνο μπορούν να μας ακούσουν, αλλά και να ανταποκριθούν στα ακούσματα που έχουν, είτε είναι η φωνή της μαμάς, είτε η μουσική, ή οποιοσδήποτε εξωτερικός ήχος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved