Γνωρίζετε ποια θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού;

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ιδιαίτερη και μοναδική περίοδο τόσο για τη μέλλουσα μανούλα, όσο και για το μωρό της. 

Γνωρίζετε ποια θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού;

Σε αυτούς τους εννέα μήνες, εκτός από τον ιδιαίτερο δεσμό που δημιουργείς με το μικρό σου, βλέπεις το σώμα και την ψυχοσύνθεσή σου να αλλάζουν δραματικά. Όπως ολοκληρώνεται η σωματική και η πνευματική ανάπτυξη του εμβρύου, καταλυτικό ρόλο παίζει η σωστή και ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού.

Στην εγκυμοσύνη λοιπόν, είναι ευρέως γνωστό πως το έμβρυο παίρνει από τη μητέρα του την τροφή και το οξυγόνο που χρειάζεται. Έτσι για να αναπτυχθεί σωστά και να σχηματιστούν τα όργανά του θα πρέπει η μέλλουσα μητέρα να προσέχει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τόσο για την ίδια, όσο και για το αγγελούδι που θα φέρει στον κόσμο. Επιπλέον, εξίσου σημαντική περίοδος για το μωράκι σου, είναι και ο θηλασμός. Διότι, κατά την πρώτη περίοδο ζωής του μικρού σου, εάν αποφασίσεις ότι θέλεις να θηλάσεις, πρέπει να φροντίσεις να θωρακίσεις τον οργανισμό του και να βοηθήσεις στη βέλτιστη ανάπτυξη του ανοσοποιητικού και νευρικού του συστήματος.

moro

Έτσι, εκτός από τη διατροφή, μερικές φορές χρειάζεται να λαμβάνεις και τα απαραίτητα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα. Εξάλλου, κάθε νέα μητέρα έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία ικανών αποθεμάτων των κατάλληλων θρεπτικών ουσιών για την ανάπτυξη του εμβρύου, αλλά και την παραγωγή πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος κατά το θηλασμό. Αξίζει να σημειωθεί λοιπόν, πως η σωστή δίαιτα, αν και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του μωρού που έφερες μόλις στον κόσμο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλύψει πλήρως τις αυξημένες διατροφικές σου ανάγκες. Για αυτό λοιπόν, υπάρχουν και τα ειδικά πολυβιταμινούχα σκευάσματα, όπως είναι τα lofolen & lofolen lactancia, που μοιάζουν ιδανικά για την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών κάθε περιόδου.

Για τις ανάγκες της εγκυμοσύνης, το πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής Iofolen περιέχει, μεταξύ άλλων, Ω3 λιπαρά οξέα, Ιώδιο, Βιταμίνη D & Φυλλικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην εμβρυϊκή αύξηση και ανάπτυξη, στην καλύτερη έκβαση της κύησης και στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας της μητέρας. Τα οφέλη του lofolen αφορούν τόσο σε εσένα όσο και στο βρέφος σου, και είναι ιδανικά για να καλύψουν κάθε πιθανή διατροφική σας ανάγκη αλλά και να λειτουργήσουν ως πρόληψη των νόσων που συνδέονται με την κύηση. Ταυτόχρονα, φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο επιπλοκών κατά τον τοκετό, αλλά και εξασφαλίζουν την υγιή ανάπτυξη και γέννηση ενός υγιούς, τελειόμηνου μωρού.

EGIMOSINI

Στη συνέχεα, για τις ανάγκες του θηλασμού, το πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής, Iofolen Lactancia περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (Ασβέστιο, Βιταμίνη Α, Βιταμίνες C & E, Ταυρίνη & βιταμίνες του συμπλέγματος Β), τα οποία συντελούν στην ανάπτυξη των οστών, των οφθαλμών και του εγκεφάλου του μικρού σας, ενισχύοντας την ικανότητα μάθησης. Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί πως αυξάνουν τις συγκεντρώσεις σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος, οι οποίες προστατεύουν το μωρό από πιθανές λοιμώξεις του οργανισμού. Σύμφωνα με κλινικές έρευνες, είναι πλέον αποδεδειγμένο πως τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες αλλά και πρωτεΐνες.

EGI MOSINI2

Κάθε μέλλουσα μητέρα λοιπόν, εκτός από την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δίνει στην ειδική διατροφή, πρέπει να ακολουθήσει και τις συστάσεις των ειδικών για τη λήψη των κατάλληλων πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής. Εξάλλου, στόχος γιατρών όπως και των γυναικών που σκοπεύουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους με ένα ακόμη παιδάκι, είναι να διασφαλιστούν οι ιδανικές συνθήκες για την ολοκλήρωση μιας όσο το δυνατόν καλύτερης εγκυμοσύνης και να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα υγιές μέλλον για το μωρό της κάθε μίας από εμάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved