Έρευνα: Οι νέες μαμάδες κάνουν σεξ με το σύντροφό τους 6 με 8 εβδομάδες μετά τη γέννα

Οι περισσότερες γυναίκες περιμένουν περίπου 6 εβδομάδες για να δοθούν στους συντρόφους τους μετά τον τοκετό. Αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα στην Αυστραλία.

Έρευνα: Οι νέες μαμάδες κάνουν σεξ με το σύντροφό τους 6 με 8 εβδομάδες μετά τη γέννα


Η μελέτη στην οποία ερωτήθηκαν 1.507 γυναίκες που γίνονταν για πρώτη φορά μητέρες που ζουν σε Μελβούρνη της Αυστραλίας αφορά στη σεξουαλική τους δραστηριότητα μέσα στον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό.
Συνολικά, το 41% των γυναικών είπαν ότι έκανε κολπικό σεξ περίπου 6 εβδομάδες μετά το ερχομό του μωρού τους, το 65% μετά οκτώ εβδομάδες, το 78% μετά 12 εβδομάδες και 94% μετά από 6 μήνες.
Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες είπαν ότι είχε εμπλακεί σε κάποιου είδους σεξουαλική επαφή πριν κάνουν κολπικό σεξ, με το 53% να υποστηρίζει ότι είχε εμπλακεί σε κάποιου είδους σεξουαλική δραστηριότητα στις 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό.
Η καισαρική τομή, ή η χρήση λαβίδων κατά τον τοκετό έτειναν να καθυστερήσουν την επανέναρξη του σεξ. Στις 6 εβδομάδες, το 45% των γυναικών που είχαν υποβληθεί σε καισαρική τομή και το 32 % που είχε κάποια επιπλοκή στον φυσιολογικό τοκετό, έκανε σεξ, αρκετό καιρό μετά τη γέννα
Επειδή η μελέτη διεξήχθη στην Αυστραλία, δεν είναι σαφές εάν τα αποτελέσματα ισχύουν αλλού. Η μελέτη θα δημοσιευθεί 27 Φεβρουαρίου στην BJOG, τη διεθνή εφημερίδα Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved