3 Tips που θα σας ξαφνιάσουν για πιο εύκολο τοκετό!

Η προετοιμασία μιας μέλλουσας μαμάς για τον τοκετό δεν σημαίνει φυσικά μόνο το πακετάρισμα της βαλίτσας με τα απαραίτητα για το μαιευτήριο. Σημαίνει πάνω απ' όλα την προετοιμασία του κορμιού της για την πιο δύσκολη φυσική δοκιμασία. Τον τοκετό. Μάθετε τρία tips που οι ειδικοί λένε στο αμερικανικό site Fitpregnancy ότι αυξάνουν τις πιθανότητες μιας μέλλουσας μαμάς να έχει έναν πιο εύκολο και μικρότερης διάρκειας τοκετό.

3 Tips που θα σας ξαφνιάσουν για πιο εύκολο τοκετό!

1. Φάτε χουρμάδες!

Οι γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά χουρμάδες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους σε σχέση με αυτές που δεν έτρωγαν διαπιστώθηκε ότι είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν φάρμακα για την πρόκληση τεχνητών πόνων και την έναρξη του τοκετού! Αυτή η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Αμερικανικό περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα και η διάρκεια του τοκετού ήταν μεγαλύτερη κατά 7 ώρες σε αυτές που δεν έτρωγαν χουρμάδες! «Οι χουρμάδες φαίνεται πως έχουν ένα συστατικό που μιμείται την επίδραση της ορμόνης Οξυτοκίνης που είναι υπεύθυνη για τις συσπάσεις της μήτρας» λέει η εκπρόσωπος της Διατροφικής Ακαδημίας Melinda Johnson και συστήνει ως ιδανική ποσότητα ως 6 χουρμάδες την ημέρα.

2. Κοιμηθείτε περισσότερο

Οι γυναίκες που κοιμόντουσαν έξι ώρες ή και λιγότερο κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα της εγκυμοσύνης τους είχαν τοκετούς που διήρκεσαν ως και 11 ώρες περισσότερο από τις γυναίκες που κοιμόντουσαν πάνω από 7 ώρες την ημέρα λέει έρευνα που δημοσιεύτηκε επίσης στο Αμερικανικό περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κοιμάστε υποβοηθούμενες από μαξιλάρια σώματος ή σε πολυθρόνες ανακλινόμενες ή στο κρεβάτι σας μόνη για άνεση χώρου.

3. Δυναμώστε τα πόδια σας

Η όρθια στάση επιτρέπει στην βαρύτητα να βοηθήσει το μωρό να κατεβεί πιο εύκολα και σύμφωνα με μια Αυστραλιανή μελέτη συντομεύει τον τοκετό κατά μία ώρα. Για να το καταφέρει αυτό μια έγκυος όμως πρέπει να έχει δυναμώσει πολύ τα πόδια της. Το βαθύ κάθισμα είναι μια ιδανική θέση λέει η ειδική στις προγεννητικές ασκήσεις Erin O' Brien που προτείνει στις μέλλουσες μανούλες να ενδυναμώσουν τα πόδια τους στηριζόμενες σε έναν τοίχο και έχοντας ανάμεσα στο σώμα τους και τον τοίχο μια μεγάλη φουσκωτή μπάλα. Με την μπάλα πίσω τους χαμηλώνουν και απομακρύνουν σιγά σιγά τα πόδια τους από τον τοίχο, όσο περισσότερο μπορούν και ανασηκώνουν τις φτέρνες στηρίζοντας το βάρος στα δάχτυλα. Φυσικά προτείνουν οι ασκήσεις αυτές να γίνονται παρουσία ειδικών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved