Εγκυμοσύνη και ασβέστιο: Παίρνετε αρκετό;

Γιατί είναι απαραίτητο το ασβέστιο κατά τη διάρκεια της κύησης;

Εγκυμοσύνη και ασβέστιο: Παίρνετε αρκετό;

Το γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά είναι πλούσια σε ασβέστιο που είναι από τα πιο σημαντικά μέταλλα στην εγκυμοσύνη.

Το ασβέστιο βοηθά το έμβρυο να αναπτύξει γερά οστά και δόντια, ενώ συγχρόνως προστατεύει και τα δικά σας οστά.

Τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά διατηρούν όλα τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία και τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες που έχουν και τα πλήρη σε λιπαρά προϊόντα. Για τον λόγο αυτόν, να επιλέγετε προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Από το γάλα αφαιρούνται εκτός από το λίπος και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως Α και D, εκτός και εάν αγοράσετε εμπλουτισμένο προϊόν.

Το γάλα όμως δεν είναι η κύρια πηγή αυτών των βιταμινών. Ένα ποτήρι των 225 ml γάλα αγελάδας καλύπτει το ένα τρίτο των καθημερινών σας αναγκών σε ασβέστιο. Τα γαλακτοκομικά είναι επίσης πλούσια σε σύμπλεγμα βιταμινών Β και πρωτεΐνη. Παρ' όλα αυτά, κάποια τυριά πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

pregnancy

Οπως, το μη παστεριωμένο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα και τυρί, τα τυριά τύπου μπρι, το μπλε τυρί και το ροκφόρ.

Αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη ασβεστίου τρώγοντας πολλά πράσινα λαχανικά, όπως μπρόκολο, προϊόντα σόγιας, ξηρά σύκα και σουσάμι.

Η πληρότητα σε βιταμίνη D θα διευκολύνει την απορρόφηση ασβεστίου , γι' αυτό να τρώτε γαλακτοκομικά και αυγά. Αν δεν τα τρώτε, όμως, να λαμβάνετε το ασβέστιο από εμπλουτισμένα δημητριακά ή να ζητήσετε από το γιατρό σας συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με έρευνες, το ασβέστιο βοηθά στο να αποφεύγονται κρίσεις άγχους που είναι συχνές σε μια εγκυμοσύνη αλλά και στην διάρκεια του τοκετού προλαμβάνοντας τυχόν αιμορραγίες.

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη σας, είναι να ελέγχετε τα επίπεδα ασβεστίου, σύμφωνα με τις συστάσεις του γιατρού σας, ώστε λαμβάνοντας υπόψιν και τη διάτροφή σας, να σας χορηγήσει τα απαραίτητα συμπληρώματα, αν αυτό είναι απαραίτητο. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσετε τόσο την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου, όσο και την υγεία των οστών σας, ως μέλλουσα μητέρα.

Διαβάστε επίσης

Ασβέστιο στην εγκυμοσύνη: Γιατί είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της κύησης;
Ασβέστιο στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved