Χαμηλή πίεση κατά την εγκυμοσύνη: Είναι φυσιολογικό ή όχι;

Η υπόταση είναι συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Χαμηλή πίεση κατά την εγκυμοσύνη: Είναι φυσιολογικό ή όχι;

Η χαμηλή πίεση δεν παρουσιάζει πάντα συμπτώματα, γι' αυτό τις περισσότερες φορές δεν δίνονται φάρμακα ούτε γίνονται διατροφικές συστάσεις.

Τα συμπτώματα της υπότασης μπορεί να περιλαμβάνουν ζαλάδα, τάση για λιποθυμία, ψυχρό και υγρό δέρμα, εφίδρωση με κρύα χέρια και δέρμα, έντονη κόπωση, σκοτοδίνη με θολή ή ομιχλώδη όραση, τάση για εμετό και ταχυκαρδία με αδύναμο σφυγμό.Ειδικά κατά τις πρώτες 24 εβδομάδες της κύησης η συστολική πίεση παρουσιάζει συνήθως πτώση. Γι' αυτό το λόγο οι έγκυες γυναίκες μπορεί να παρουσιάζουν ζάλη.

Δεν πρόκειται για σύμπτωμα κάποιου προβλήματος υγείας. Αντίθετα, εξαιτίας αυτής της μείωσης της πίεσης, το αίμα φτάνει πιο άνετα στη μήτρα και τροφοδοτεί τον πλακούντα, έτσι ώστε το μικρό να λαβαίνει όλες τις ουσίες που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Ο οργανισμός σας αντισταθμίζει απολύτως αυτή τη μικρή μείωση των τιμών της πίεσης.

Τι θα πρέπει να αποφεύγετε:

-Την πολύωρη ορθοστασία
-Τους κλειστούς, ζεστούς χώρους
-Την έκθεση στον ήλιο
-Τον καύσωνα
-Την πολυκοσμία
-Τα πικάντικα φαγητά

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, όταν σηκώνεστε από οριζόντια ή καθιστή θέση και να αποφεύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα.
Για να αποφύγετε προβλήματα με τη χαμηλή πίεση του αίματος και να μειώσετε τα επεισόδια ζάλης μετά τα γεύματα, προσπαθήστε να καταναλώνετε μικρότερα και συχνότερα γεύματα

Αν νοιώθετε αδυναμία λόγω χαμηλής πίεσης, αν ενυδατώνεστε, να ξεκουράζεστε και να αερίζετε το χώρο που βρίσκεστε.

Διαβάστε επίσης

Εγκυμοσύνη και κούραση: Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να ξεκουράζεται η εγκυμονούσα
Από τι κινδυνεύουν οι γυναίκες άνω των 40 ετών που έχουν υπέρταση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved