Σπυράκια στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλαγές στο δέρμα

Εγκυμοσύνη και σπυράκια: Τώρα που είστε έγκυος, μπορεί να παρατηρήσετε αρκετές αλλαγές στο δέρμα σας!

Σπυράκια στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλαγές στο δέρμα

Μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές όπως μια ξαφνική λάμψη στο πρόσωπό σας ή ροζ κόκκινες ραβδώσεις στην κοιλιά σας. Δεν αντιμετωπίζουν όμως, όλες οι έγκυες γυναίκες τις ίδιες αλλαγές.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τις πιο συνηθισμένες αλλαγές που συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη σύμφωνα με το Americanpregnancy.org.

Ραγάδες

Γιατι συμβαίνουν;
Οι ραγάδες είναι μία από τις πιο συνηθισμένες αλλαγές που συμβαίνουν στο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Περίπου το 90% των γυναικών θα έρθει αντιμέτωπο με τις ραγάδες. Συνήθως εμφανίζονται στην κοιλιά και το στήθος.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Να γυμνάζεστε τακτικά και να χρησιμοποιείτε ενυδατικές λοσιόν που θα κρατούν ενυδατωμένο το δέρμα σας.

Πανάδες

Τι είναι;
Οι πανάδες ή αλλιώς μέλασμα, είναι οι μαύρες σκιές που εμφανίζονται στο πρόσωπο. Πρόκειται για μία κηλιδώδης υπερμελάγχρωση στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στα μάγουλα και τη μύτη. Συνήθως, το 50% των γυναικών εμφανίζουν πανάδες κατά τη διάρκεια της κύησης.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Για να αποφύγετε τις ραγάδες, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τακτικά αντηλιακό με SPF 15 και να φοράτε καπέλο εάν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο.

Λάμψη προσώπου

Τι είναι;
Όταν είστε έγκυος το σώμα σας παράγει 50% περισσότερο αίμα κάτι που κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο λαμπερό.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Αν νιώθετε ότι το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό, χρησιμοποιήστε καθαριστικό προσώπου που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα.

Σπυράκια και ακμή

Τι είναι;
Αν έχετε ήδη πρόβλημα με την ακμή, τότε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μεγαλώσει. Οι έξτρα ορμόνες που υπάρχουν στο σώμα σας παράγουν περισσότερη λιπαρότητα στο δέρμα σας, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει τα σπυράκια και την ακμή.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Θα πρέπει να έχετε μια σταθερή ρουτίνα καθαρισμού. Θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπο με ειδικό σαπούνι μέρα-νύχτα και κάθε φορά που νιώθετε το δέρμα σας αφυδατωμένο.

Να θυμάστε, μην χρησιμοποιείτε κανένα καλλυντικό προϊόν χωρίς πρώτα να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για χρήση κατά την εγκυμοσύνη.

Διαβάστε επίσης:
Σπυράκια στο δέρμα: Είστε σίγουροι ότι είναι ακμή;

Ακμή στην εγκυμοσύνη; Δες πώς θα την αντιμετωπίσεις

Η επιδερμίδα στην εγκυμοσύνη: Πώς να αντιμετωπίσετε τις αλλαγές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved