Φούσκωμα στην εγκυμοσύνη: Αίτια και τρόποι ανακούφισης

Μπορεί να νιώθετε φούσκωμα τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης και πιθανόν και πολύ πριν γίνει εμφανής, για δύο βασικούς λόγους.

Φούσκωμα στην εγκυμοσύνη: Αίτια και τρόποι ανακούφισης

Πρώτον, γιατί η προγεστερόνη προκαλεί αέρια το πρώτο τρίμηνο επειδή χαλαρώνει τους μυς της κοιλιάς ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να αναπτυχθεί το μωρό.

Αυτό επεκτείνεται και στην πεπτική οδό και στα έντερα, οπότε επιβραδύνεται η διελευση της τροφής με αποτέλεσμα τη δυσκοιλιότητα.

Αυτό ανακουφίζεται με ζεστό αφέψημα μέντας ή ζεστό νερό και λεμόνι πριν από το πρωινό, για να ενεργοποιείται η πέψη. Ένα καλό πρωινό με άφθονες ίνες μπορεί επίσης να βοηθήσει, ενθαρρύνοντας τη δράση των εντέρων.

Αν αντικαταστήσετε τα ανθρακούχα αναψυκτικά με άφθονο νερό και τρώτε λίγο και συχνά μπορεί επίσης να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας.

Η δεύτερη συνήθης αιτία φουσκώματος είναι η κατακράτηση νερού- όπως το οίδημα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου. Η κατακράτηση συμβαίνει λόγω των ορμονικών αλλαγών, αλλά μία μείωση στο αλάτι με αύξηση του νερού, μπορεί να βοηθήσει.

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι για να είναι φουσκωμένη η κοιλιά σας, όπως η μήτρα σας που διογκώνεται και η αυξημένη ποσότητα αίματος και ιστών στην περιοχή της κοιλιάς.

Να σημειωθεί ότι το φούσκωμα στην κοιλιά δεν εμφανίζεται σε όλες τις γυναίκες στο ίδιο στάδιο της εγκυμοσύνης. Χρονικά εντοπίζετε το γεγονός αυτό κάποια στιγμή μεταξύ της 12ης και της 16ης εβδομάδας της κύησης.

Διαβάστε επίσης

Εγκυμοσύνη και φούσκωμα: Γιατί το νοιώθετε τις πρώτες εβδομάδες της κύησης
Γιατί αισθάνομαι συνέχεια φούσκωμα στην κοιλιά;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved