Τα μυστικά της γιαγιάς για να φύγουν οι επίμονοι λεκέδες από τα ρούχα των παιδιών!

Κάθε φορά που δίνουμε στο παιδί μας κάτι να τσιμπολογήσει μας πιάνει η υστερία μας και φωνάζουμε συνέχεια «πρόσεχε μη λερωθείς».

Τα μυστικά της γιαγιάς για να φύγουν οι επίμονοι λεκέδες από τα ρούχα των παιδιών!

Η αλήθεια είναι πως μια μπουγάδα ποτέ δεν φτάνει για να εξαφανίσει έναν λεκέ από σοκολάτα, μαρμελάδα, αυγό και πολλά ακόμη. Διαβάστε πώς θα κάνετε τον λεκέ να εξαφανιστεί πιο εύκολα!
- Αυγό: Για βαμβακερά υφάσματα ο λεκές καθαρίζει με οξυζενέ. Για τα πιο ευαίσθητα δοκιμάζουμε κρύο νερό με λίγη αμμωνία ή νερό με σαπούνι.
- Σοκολάτα: Στα φυτικά υφάσματα ανακατεύουμε λίγο καθαρό οινόπνευμα με νερό και τρίβουμε απαλά τον λεκέ. Αν ο λεκές είναι δύσκολος σε συνθετικό ύφασμα βάζουμε γλυκερίνη από την καλή και από την ανάποδη του υφάσματος και τρίβουμε και μετά βάζουμε το ύφασμα ανάμεσα σε δύο απορροφητικά χαρτιά. Περιμένουμε μέχρι να στεγνώσει ο λεκές και μετά πλένουμε το ρούχο κανονικά.
- Φρούτο: Αν το ύφασμα είναι βαμβακερό και λευκό χρησιμοποιούμε ένα διάλυμα χλωρίνης. Σε συνθετικό ή χρωματιστό ρίχνουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή άσπρο ξύδι.
- Μαρμελάδα: Για τους λεκέδες από κίτρινα φρούτα (ροδάκινο, βερίκοκο κτλ.) σε βαμβακερά ή συνθετικά υφάσματα ρίχνουμε λίγο αεριούχο νερό στον λεκέ και το αφήνουμε να δράσει. Για τους λεκέδες από κόκκινα ή μοβ φρούτα (κεράσι, φράουλα κτλ.) καθαρίζουμε τον λεκέ με κρύο νερό και μετά ξεβγάζουμε το ρούχο με νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγη αμμωνία.
- Βούτυρο: Απομακρύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε την λιπαρότητα με χαρτί κουζίνας. Όταν στεγνώσει ο λεκές και τον καλύπτουμε με παιδικό ταλκ. Περιμένουμε περίπου 20 λεπτά και μετά τον βουρτσίζουμε με μια μαλακή βούρτσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved