Ρούχα εγκυμοσύνης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν βγείτε για ψώνια

Μία από τις καλύτερες πρακτικές συμβουλές για την αρχή της εγκυμοσύνης είναι να μη σπεύσετε να αγοράσετε νέα γκαρνταρόμπα.

Ρούχα εγκυμοσύνης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν βγείτε για ψώνια

Μπορείτε να προσαρμόσετε κάποια ρούχα σας, επωφελούμενη από τα ελαστικά υφάσματα ή τα ρούχα με λάστιχο στη μέση ή να αυτοσχεδιάσετε αφήνοντας λίγο ανοιχτά τα πάνω κουμπιά ή το φερμουάρ.

Προχωρώντας στο δεύτερο τρίμηνο, θα πρέπει να σκεφτείτε λίγο την γκαρνταρόμπα σας και αν επενδύσετε σε μερικά βασικά κομμάτια ανάλογα με την κοιλιά σας. Αξίζει να πάρετε ένα τζιν εγκυμοσύνης, με ζώνη που προσαρμόζεται στο μέγεθος της κοιλιάς. Τα ριχτά τοπ φορέματα καθώς και αυτά που σφίγγουν κάτω από το στήθος και μετά ανοίγουν, κολακεύουν πολύ.

moda

Αγοράζετε βασικά είδη στην πορεία και όχι όλα μαζί, ώστε να ακολουθείτε τις εποχές παράλληλα με το σώμα σας. Τα ρούχα της αρχής της εγκυμοσύνης θα σας είναι χρήσιμα και μετά τη γέννα. Τα εφαρμοστά τζιν δεν θα σας κάνουν αμέσως μετά τη γέννα- ουσιαστικά μπορεί να περάσουν μήνες για να φορέσετε τα πριν από την εγκυμοσύνη ρούχα σας, γι΄αυτό κρατήστε αυτά που αγοράσατε για το πρώτο τρίμηνο, για να το φοράτε αφού γεννηθεί το μωρό.

Μπορεί να αποφασίσετε να δαπανήσετε λίγο περισσότερα χρήματα για καλά ρούχα εγκυμοσύνης αν θέλετε να κρατήσουν – ειδικά αν προτίθεστε να το ξαναχρησιμοποιήσετε στο εγγύς μέλλον.

Αυτά τα ρούχα θα τα φορέσετε αρκετά – τουλάχιστον τέσσερις με πέντε μήνες σ’αυτή την εγκυμοσύνη- και αν είναι καλής ποιότητας θα αντέχουν περισσότερο τα πλυσίματα και τη χρήση.

moda3

Από την άλλη μεριά, μπορεί να προτιμήσετε την οικονομία αγοράζοντας φθηνά και μεταχειρισμένα ρούχα, αφού η μόδα αλλάζει γρήγορα και θα τα φορέσετε λιγότερο από έ ένα χρόνο.

Ο,τι κι αν αποφασίσετε, αρχίστε επενδύοντας σε μερικά βασικά είδη μόλις τα χρειαστείτε και μετά προσθέτετε ένα ή δύο κάθε μήνα, ώστε να τα ανανεώνετε.

Διαβάστε επίσης

Εγκυμοσύνη και γκαρνταρόμπα: Έξυπνες αγορές που θα σας κάνουν να νοιώθετε άνετα
Εγκυμοσύνη και ρούχα: 5 αξεσουάρ που θα σας φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια της κύησης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved