Μπορεί η εγκυμοσύνη να επηρεάσει τη μνήμη μας;

Είστε έγκυος και πολλές φορές πιάσατε τον εαυτό σας να έχει ξεχάσει πολλά πράγματα που έγιναν πριν από λίγη ώρα. Κι όμως όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο είναι απόλυτα φυσιολογικό και μάλιστα έχουν γίνει ολόκληρες έρευνες γύρω από το θέμα. Αποδεικνύουν ότι υπάρχει λογική εξήγηση για το γεγονός και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Μπορεί η εγκυμοσύνη να επηρεάσει τη μνήμη μας;

Πάνω απ' όλα το γεγονός ότι όταν οι γυναίκες περιμένουν παιδί το άγχος τους σίγουρα είναι μεγάλο και σε στιγμές που δεν το καταλαβαίνουν ή δεν το εκφράζουν. Επίσης η κούραση. Όταν η κοιλιά φουσκώνει, ούτε η καθημερινότητά μας, ούτε καν ο ύπνος μας δεν είναι ο ίδιος και έτσι είναι φυσιολογικό ο εγκέφαλος μας να μην δουλεύει το ίδιο. Φυσικά και παραμένουμε ικανές να θυμόμαστε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε πάθει κάτι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην εγκυμοσύνη οιστρογόνα και προγεστερόνες είναι ανεβασμένα στο φουλ και όπως είναι γνωστό επηρεάζουν το νευρικό σύστημα.

Πώς να ενισχύσετε τη μνήμη σας;

Ουσιαστικά αν ξεχνάτε, θα πρέπει να απλοποιήσετε κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σας, έτσι ώστε να ηρεμήσετε λίγο. Να αλλάξετε το πρόγραμμα σας γιατί όταν γεννηθεί το παιδί σας η καθημερινότητά σας θα αλλάξει ακόμη περισσότερο. Ξεκουραστείτε και κοιμηθείτε όσο περισσότερο γίνεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved