Τέσσερις τρόποι να αποφύγετε την πτώση όταν είστε έγκυος

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ειδικά μετά το δεύτερο τρίμηνο ο κίνδυνος να έχετε κάποιο ατύχημα είναι αυξημένος.

Τέσσερις τρόποι να αποφύγετε την πτώση όταν είστε έγκυος

Δεν είναι θέμα απροσεξίας. Καθώς η κοιλιά σας μεγαλώνει διαρκώς, το κέντρο βάρος του σώματός σας μετατοπίζεται προς τα εμπρός με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολη η πτώση. Επίσης, οι αρθρώσεις σας γίνονται πιο μαλακές καθώς πλησιάζει ο καιρός για να γεννήσετε λόγω μίας ορμόνης η οποία, στον τοκετό, θα κάνει τις αρθρώσεις και τους συνδετικούς ιστούς στην λεκάνη και στον τράχηλο της μήτρας χαλαρούς για να διευκολύνει την εξώθηση του μωρού.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος εντός και εκτός σπιτιού:

1.Οργανώστε σωστά το σπίτι σας

Το κέντρο βάρους σας αλλάζει, όπως είπαμε, πράγμα που σας κάνει να χάνετε εύκολα την ισορροπία σας. Γι΄αυτό φροντίστε να μην υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια ή χαλιά που γλιστράνε. Επίσης στην ντουζιέρα να χρησιμοποιείτε αντιολισθητικό χαλάκι και να ελέγχετε πριν βρείτε αν υπάρχουν στο δάπεδο νερά.

2. Να γνωρίζετε πάντα το περιβάλλον που είστε

Τι σημαίνει αυτό; Ένα κατοικίδιο ζώο που τρέχει, ρωγμές στο εξωτερικό πεζοδρόμιο, λακκούβες ή μία πλάκα που προεξέχει, αποτελούν ορατούς κινδύνους πτώσης. Αποφύγετε να κυκλοφορείτε μόνη υπό βροχή καθώς και περιοχές για βόλτα που δεν έχετε ξαναπάει. Επίσης, η ανάβαση σε σκάλες ή καρέκλες για να φτάσετε κάτι , είναι παρακινδυνευμένη, γι΄ αυτό και δεν την επιχειρείτε.

3. Επιλέξτε άνετα παπούτσια

Οι καλύτερες επιλογές για την εγκυμοσύνη είναι τα πάνινα παπούτσια ή τα ανατομικά με λίγο τακουνάκι ( τα τελείως φλατ προκαλούν πόνους στην σπονδυλική στήλη). Επιλέξτε το σωστό μέγεθος παπουτσιού έτσι ώστε να μην σας στενεύουν αλλά ούτε και να σας είναι φαρδιά.

4. Ενυδατωθείτε

Η σωστή διατροφή και ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πίνετε αρκετό νερό. Τρώτε μικρά γεύματα και σνακ όλη την ημέρα. Μερικές φορές μπορεί να νιώσετε ζάλη εξαιτίας της χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Μόλις η μήτρα γίνει μεγαλύτερη, μπορεί να συμπιέσει μερικά από τα κύρια αιμοφόρα αγγεία σας και ίσως ζαλίζεστε αν σηκωθείτε πολύ γρήγορα. Αλλάξτε αργά θέση για να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να προσαρμοστεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved